SPINOVI IZ KUHINJE DRAGANA ĐILASA: Država mu kriva i za nasilne i za mirne proteste
Foto: Ana Paunković

licemerje

SPINOVI IZ KUHINJE DRAGANA ĐILASA: Država mu kriva i za nasilne i za mirne proteste

Politika -

Lideri Saveza za Srbiju uporno pokušavaju da spinovanjem i lažima po svaku cenu optuže državu i time izbegnu sopstvenu odgovornost za karakter protesta i zdravstvene posledice poslednjih okupljanja u Beogradu.

Naime, iz Đilasove kuhinje neprekidno stižu kontradiktorne poruke, pa su država i vlast krivi opoziciji i kada protesti prerastu u nasilje i sukobe, ali i kada se završe mirno i bez intervencije policije. U SZS nikako ne uspevaju da se dogovore da li im više odgovaraju gandijevske demonstracije ili žestoki obračuni demonstranata i policijskih snaga. Đilasova licemerna mantra da država stoji i kada su protesti mirni i kada su nasilni jednostavno nije održiva, iako on na njoj pokušava da ućari po koji politički poen za svoj SZS.

foto: Nemanja Nikolić, Damir Dervišagić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

Odmah posle burne noći, u kojoj su viđeni sukobi demonstranata i policije, osnivač SZS Dragan Đilas bio je najglasniji u nametanju spina da je država organizovala "huligane koji su izazvali sukobe", a da je policija, umesto da reaguje na njih, tukla građane koji su mirno protestovali.

foto: Twitter Printscreen

Nakon poslednjih protesta koji su prošli mirno, iz Đilasove kuhinje je stigao novi spin: da je nenasilan protest u Beogradu "prirodno stanje stvari" i da je posledica toga što je "režim huliganima dao slobodno veče, pa nije imao pokriće ni za angažovanje policije".

foto: Damir Dervišagić

SzS u današnjem saopštenju tvrdi i da bi baš tako izgledala i prethodna dva protesta "da neko nije režirao nasilje na beogradskim ulicama".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track