Najnovije vesti

DAČIĆ: Specijalni rat sa ciljem da se SPS odvoji od SNS
Foto: Marina Lopičić

postojala opstrukcija u stranci

DAČIĆ: Specijalni rat sa ciljem da se SPS odvoji od SNS

Politika

Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da se postoji opstrukcija u stranci i organizovani pokušaji da se SPS odvoji od SNS, ali da on to neće učiniti.

Dačić je kazao i da nije zadovoljan rezultatima izbora i dodao da su "omanuli" za 18.000 glasova od rezultata koje su sebi postavili za cilj, i ocenio da to nije slučajno.

Kako navodi, očigledno da je postojala opstrukcija unutar stranke, što pokazuje i to, kako kaze, da su bolje prošli na lokalnim, nego na republičkim izborima.

"Očigledno je da je postojala opstrukcija u stranci, pošto neki žele da očiste mene, moraću da uradim suprotno. Ovo je jedan specijalni rat", kazao je Dačić dodajući da njega krive za to zbog koalicije sa SNS-om, odnosno Aleksandrom Vučićem.

Upitan da li je sa predsednikom SNS-a razgovarao o tome, Dačić kaže da nije bilo potrebe jer je to pitanje koje se tiče samo SPS-a.

"To nije slučajno, postoji opstrukcija i organizovani pokušaji, meni je rečeno iz partije evropskijh socijalista da ne možemo da postanemo član zbog koalicije sa Vučićem. Cilj je da se SPS odvoji od SNS-a", kazao je Dačić.

Upitan da li će to i učiniti, lider socijalista kaže da neće i da već nije pristao na to.

Kako kaže, o formiranju nove vlade nije još uvek razgovarao sa predsednikom Srbije.

Podsetio je da SNS imaju većinu i bez socijalista i dodao da je SPS spreman za nastavak saradnje sa naprednjacima.

Navodi da je trenutno nebitno kakav će položaj imati u novoj vladi i ističe da su centralno pitanje kojim bi trebalo da se bave izazovi pred kojima se Srbija nalazi - pitanje borbe protiv epidemije, ekonomski oporavak, pitanje dijaloga Beograda i Prištine, evrointegracija...

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Marina Lopičić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...