OPROŠTAJNA POSETA: Mihajlovićeva primila ambasadorku Kanade, poklonila joj zlatovez i pletivo (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen, Zorana Mihajlović

vlada srbije

OPROŠTAJNA POSETA: Mihajlovićeva primila ambasadorku Kanade, poklonila joj zlatovez i pletivo (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Kati Čabu i tom prilikom joj zahvalila na snažnoj posvećenosti unapređenju odnosa dve države, kao i podršci kada su rodna ravnopravnost i ekonomsko osnaživanje žena u pitanju.

"Nadam se da će odnosi Srbije i Kanade biti još bolji. Verujem da ćemo uspostaviti i direktan let između naše dve države. Hvala Vam na podršci i pomoći, posebno kada je reč o rodnoj ravnopravnosti, za nas je unapređenje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje veoma važno, rekla je Mihajlovićeva.

Ambasadorka Kati Čaba rekla je da je sa zadovoljstvom prethodne tri godine svog mandata pratila napredak Srbije u više oblasti.

- Vaša liderska uloga u rodnoj ravnopravnosti, ali i unapređenju položaja Srbije na Duing biznis listi, veoma je značajna. Takođe, i infrastrukturni projekti koje realizujete. Dala sam sve od sebe da ispratim sve aktivnosti i dam svoj doprinos, rekla je Čaba.

Mihajlovićeva je ovom prilikom ambasadorki Kati Čabi poklonila minijaturu u zlatovezu, rad srpskih žena koje izrađuju tradicionalne rukotvorine u okviru inicijative Koordinacionog tela, Etno-mreže i NALED-a Uposlimo 1.000 žena.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track