Najnovije vesti

PETKOVIĆ SA VISOKIM ŠVAJCARSKIM DRŽAVNIKOM: Direktor kancelarije za KiM upoznao Geizbuhlera sa tokom dijaloga Beograda i Prištine
Foto: Marina Lopičić

SRBIJA INSISTIRA NA SPROVOĐENJU SPORAZUMA

PETKOVIĆ SA VISOKIM ŠVAJCARSKIM DRŽAVNIKOM: Direktor kancelarije za KiM upoznao Geizbuhlera sa tokom dijaloga Beograda i Prištine

Politika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Simonom Geizbuhlerom, koga je upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Petković je naglasio da će naša strana insistirati na sprovođenju svih do sada postignutih sporazuma, posebno na uspostavljanju Zajednice srpskih opština, sa čime se kasni čitavih sedam i po godina.

Bez formiranja Zajednice srpskih opština, sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima, nema mogućnosti za značajniji napredak u daljem toku dijaloga, konstatovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Sagovornici su upoznati i sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji, posebno sa teškoćama i izazovama sa kojima se suočava srpski narod, koji je, prema Petkovićevim rečima, izložen permanentnom uskraćivanju ljudskih i građanskih prava i napadima na ljude i imovinu.

Petković je naglasio da je, i pored svega, Beograd dosledno opredeljen za dijalog, kao jedino moguće sredstvo mirnog rešavanja nesuglasica i stvaranje preduslova za ekonomski rast i trajnu bezbednosnu stabilizaciju na zapadnom Balkanu.

Sastanku je prisustvovao i novoimenovani opunomoćeni ambasador Švajcarske Konfederacije u Republici Srbiji Urs Šmid, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...