VULIN POSLAO TELEGRAM: Saučešće austrijskom i grčkom kolegi zbog tragedija koje su ih zadesile
Foto: Marina Lopičić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije

VULIN POSLAO TELEGRAM: Saučešće austrijskom i grčkom kolegi zbog tragedija koje su ih zadesile

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je danas telegram saučešća saveznom ministru unutrašnjih poslova Republike Austrije Karlu Nehameru povodom žrtava terorističkih napada u Beču.

„U ime Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i svoje lično ime, dozvolite mi da Vama i porodicama nastradalih uputim izraze iskrenog saučešća povodom tragičnog terorističkog napada u Beču, koji najoštrije osuđujemo.

Ističemo da samo udruženim snagama i odlučnim delovanjem možemo da se suprotstavimo terorizmu i doprinesemo postizanju globalnog mira i bezbednosti.

U ovom teškom trenutku upućujemo reći podrške i solidarnosti austrijskoj policiji, pred kojom stoji težak zadatak da požrtvovanim radom ponovo uspostavi mir i stabilnost u zemlji.

Uveravam Vas da će Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Austrije uvek imati pouzdanog partnera u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i da će moći da računa na našu iskrenu podršku i pomoć.

Uvaženi kolega, želim Vam da ostanete jaki i istrajni u ovoj borbi, a povređenim građanima brz oporavak“, navodi se u telegramu saučešća ministra Vulina.

Saučešće Vulina grčkom ministru zbog zemljotresa

Vulin je uputio telegram saučešća ministru za zaštitu građana Grčke Mihalisu Hrisohoidisu povodom žrtava zemljotresa koji je zadesio tu zemlju.

"Duboko nas je potresla vest o slikama razaranja i broju žrtava i ranjenih koje je prouzrokovao razorni zemljotres u Grčkoj. U ime Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, srpskog naroda i moje lično ime dozvolite mi da uputim izraze saosećanja i solidarnosti prijateljskom grčkom narodu", naveo je Vulin. On je dodao da iskreno veruje da će sve grčke službe i spasilačke ekipe pravovremenim reakcijama spasiti ugrožene građane i imovinu i uspešno sanirati posledice zemljotresa, navodi se u saopštenju MUP-a objavljenom na njegovom sajtu.

"Poštovani ministre, sa željom da ostanete jaki u ovim teškim trenucima, još jednom izražavam saučešće Vama i porodicama stradalih, naveo je ministar u telegramu saučešća.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track