GRMI IZ HAGA Tužilac poziva Bajdena za svedoka u procesu protiv Tačija! NEKA DOĐE DA POJASNI SVOJE TVRDNJE
Foto: Marina Lopičić, Beta/Armenija Zajmi Bešević

izjašnjavanje o krivici

GRMI IZ HAGA Tužilac poziva Bajdena za svedoka u procesu protiv Tačija! NEKA DOĐE DA POJASNI SVOJE TVRDNJE

Politika -

Denis Hoper, branilac nekadašnjeg predsednika lažne države Kosova i vođe terorističke OVK Hašima Tačija, rekao je danas tokom pripremnog ročišta u Hagu da mu nije jasno za šta tužilac konkretno tereti njegovog klijenta i zbog čega je zatražio da bude u pritvoru.

- Pretpostavljam da su mu rekli da postoji rizik da će da pobegne. Ne znam da li optužbe protiv Tačija potkrepljuju opasnost da će uticati na svedoke. Trebalo je da saslušate i nas. Nama su neophodni konkretni elementi i podaci i molimo da nam tužilaštvo dostavi sve što postoji do 26. novembra - rekao je Hoper.

Branilac je upitao sud i tužilaštvo u Hagu gde se nalaze optužbe i dokazi o "žutoj kući" i krađi ljudskih organa što je bio i razlog zbog kojeg je ovaj sud osnovan.

- Tražićemo privremeno puštanje na slobodu čim dobijemo podatke od tužilaštva - rekao je branilac.

foto: Printscreen

Hoper je čak naveo i citat budućeg američkog predsednika Džoa Bajdena koji je 2010. godine napisao da je nekadašnji vođa albanskih terorista "Džordž Vašington Kosova".

Zatim je pročitao citat iz knjige nekadašnjeg kandidata za predsednika SAD Boba Dola:

- Sudbina naroda je zavisila od Tačijeve sposobnosti da ubedi saborce na kompromis. To nije bio jednostavan zadatak na terenu gde su se suočavali sa zločinima koje su počinile srpske vlasti. Radio je na kompromisu u situaciju kad su se suočavali sa nepravdom. Izašao je iz rata kao glas razuma i svoju zemlju doveo do slobode i nezavisnosti.

Usledio je odgovor predstavnika tužilaštva.

- Mi ćemo te ljude koje ste spominjali pozvati i pitati da li su kad su to izjavili bili upoznati sa desetinama ljudi koji su nastradali. Pitaćemo ih da li su bili upoznati sa porodicama žrtava i odgovornošću osobe o kojoj ste govorili - naveo je predstavnik tužioca.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track