SASTANAK MINISTRA STEFANOVIĆA SA AMBASADOROM MOLINOM: Zahvalnost Španiji na principijelnom stavu po pitanju Kosova
Foto: Ministarstvo odbrane

PRIJATELJSKI NARODI

SASTANAK MINISTRA STEFANOVIĆA SA AMBASADOROM MOLINOM: Zahvalnost Španiji na principijelnom stavu po pitanju Kosova

Politika -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Španije Raulom Bartolomeom Molinom. Ministar Stefanović zahvalio je za principijelan stav Kraljevine Španije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, što predstavlja pokazatelj doslednosti u poštovanju suverenosti drugih država. On je naglasio da Republika Srbija snažno podržava teritorijalni integritet Kraljevine Španije i ukazao na iskreno prijateljstvo naših država i naroda.

foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane istakao je i značaj zajedničkog učešća u multinacionalnim operacijama, posebno zajedničkog angažmana u UN misiji UNIFIL u Libanu. Ambasador Molina čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželeo uspeh u daljem radu. On je izneo stav španske strane da je jednostrano proglašenje nezavisnosti takozvanog Kosova protiv međunarodnog prava i da podržava angažovanje UNMIK i KFOR na stabilizaciji situacije na Kosovu i Metohiji, kao delu Republike Srbije.

foto: Ministarstvo odbrane

Ambasador je naglasio interes španske strane za dalji razvoj vojno-vojne saradnje, kroz zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i saradnju u oblasti ABHO, kao i uspostavljanje vojnotehničke saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. On je pohvalio profesionalni odnos pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u okviru španskog kontingenta u Sektoru Istok u misiji UNIFIL u Libanu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track