SUVIŠNO JE I KOMENTARISATI NAPADE: Stefanović reagovao na optužbe da pripadnicima vojske nije bilo mesto na sahrani patrijarha
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

odgovor ministra

SUVIŠNO JE I KOMENTARISATI NAPADE: Stefanović reagovao na optužbe da pripadnicima vojske nije bilo mesto na sahrani patrijarha

Politika -

Potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane Nebojša Stefanović reagovao je danas na optužbe da je zloupotrebio vojsku na sahrani patrijarha Irineja u Hramu Svetog Save.

- Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek su sa svojim narodom, kako u svim teškim trenucima, kao što je bio momenat u kome smo učestvovali u organizacionim pripremama za sahranu njegove svetosti patrijarha Irineja, tako i u svim drugim prilikama, zbog čega i jesmo jedna od institucija kojoj građani naše zemlje najviše veruju - navodi Stefanović.

Ministar je naglasio da je "suvišno komentarisati napade na pripadnike vojske" koji su formirali počasne špalire i preneli kovčeg sa zemnim ostacima njegove svetosti.

- To pokazuje koliko malo autori ovog teksta razumeju povezanost vojske i naroda baš kao i sami politički nalogodavci ovih napada na vojsku i Srpsku pravoslavnu crkvu. Istovremeno, ne treba ni da podsećam da vojska u svom sastavu ima i glavnog vojnog sveštenika, glavnog vojnog kapelana i vojnog imama. Da jednaku pažnju, potpuno nepristrasno, poklanja svim veroispovestima i da maksimalno poštuje slobodu veroispovesti - saopštio je Stefanović. Udruženje Ateisti Srbije prethodno je zatražilo od Stefanovića da se izvini građanima zbog zloupotrebe vojske prilikom sahrane patrijarha jer smatraju da je na taj način grubo prekršen Ustav i Zakon o Vojsci Srbije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track