ĐUKANOVIĆ U SKUPŠTINI: Da se uvede novo krivično delo za zaštitu porodica svih političara! Mene su na mrežama nazivali bizonom
Foto: Nemanja Nikolić

poslanik sns

ĐUKANOVIĆ U SKUPŠTINI: Da se uvede novo krivično delo za zaštitu porodica svih političara! Mene su na mrežama nazivali bizonom

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je danas da podržava inicijativu da se uvede novo krivično delo koje bi imalo za cilj da zaštiti porodice političara, ne samo iz vlasti, već i iz opozicije.

Djukanović je u Skupštini Srbije rekao da treba pogledati inicijativu koju je predložio Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost i da je saglasan da se to što pre nađe na dnevnom redu parlamenta.

On je ukazao da je javnost mogla da se uveri na koji način se vređaju najbliži članovi porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te da su mu majku nazivali pogrdnim imenima, poručujući da to mogu da urade samo "monstrumi i nemoralni ljudi bez časti".

"Smatram da bi takvi trebalo da se sankcionišu sa posebnim kvalifikovanim delom ako se vređaju deca. Da bi se takvi zlikovci sprečili da to dalje rade mora da se se uvede krivično delo kako bi se zaštitile porodice, jer nije dužna jedna čestita žena kakva je Angelina Vučić da trpi takve zastrašujuće uvrede preko drustsvenih mreža, niti njegov otac, niti brat, dete posebno, naveo je Djukanović.

Poslanik SNS je dodao da je i sam preko društvenih mreža doživljavao da mu pišu "da su mu deca kopilad, da je on bizon i lopov", te da je sve to morao kao javna ličnost stoički da podnosi, ali je sada "prekardašilo meru".

Đukanović je pozvao funkcionere SNS i poslanike da takođe ne napadaju ničije porodice.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track