VUČIĆ U SREMU: Želim da nastavimo uspešnu saradnju s Japancima! Dodik se dobro drži, ali nije idealno! Vakcinacija od sutra
Foto: Printscreen

ostvareni rekordni prinosi

VUČIĆ U SREMU: Želim da nastavimo uspešnu saradnju s Japancima! Dodik se dobro drži, ali nije idealno! Vakcinacija od sutra

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je razgovarao sa rukovodstvom kompanije Japan Tobacco International (JTI).

Pre sastanka, predsednik je obišao poljoprivredno gazdinstvo Dejana Matića, proizvođača duvana iz Golubinaca u Sremu.

1 / 16 Foto: Printscreen

Većina proizvođača su izbeglice, koji su u proizvodnji duvana pronašli priliku za "novi život", a domaćin predsedniku je Sava Matić, koji je izbegao iz Orahovca, na Kosovu i Metohiji.

Na njegovom gazdinstvu Vučić je razgovarao i sa Slobodankom i Daliborom Stevanovićem iz Hrtkovaca, izbeglicama iz Hrvatske, takođe proizvođačima duvana, kao i starosedeocem Nebojšom Tubićem.

- Ponosan sam na porodicu Matić, divne ljudi koji su izbegli s Kosova i Metohije. Nemoguće je bilo opstati u takvim uslovima, a sada se u Sremu bave duvanom, i prave veliki posao veoma sam srećan što sam danas mogao da budem gost u njihovoj porodici. I zahvaljujem se JTI, uvek su radili na najbolji mogući način. Japanci su počeli da stižu izraženo u Vojvodinu. JTI je jedan od najvećih poreskih kontributora, želim da nastavimo uspešnu saradnju sa JTI - rekao je predsednik.

Vučić je najavio i najveću japansku investiciju u Novom Sadu.

Vučić je napomenuo da je nadalje novi plan, u skladu sa "Srbija 2025", osim auto-puta Beograd-Subotica, i osim obilaznice prema Pančevu, da se uradi i auto-put Beograd-Zrenjanin, kao i da se obnove regionalni putevi u Vojvodini.

Aleksandar Vučić, obilazak radova
foto: Printscreen

Predsednik je potom odgovarao na pitanja novinara.

O zdravstvenom stanju Dodika

- On je u Banjaluci, mi smo juče poslali ekipu lekara, i razgovarali su s Dodikom. Pratimo sve, čujem se s njim dva do tri puta dnevno. Dobro se drži, ali nije stanje idealno, nije onako kako bismo voleli.

O vakcinaciji

- Sutra počinje vakcinacija Fajzerovim cepivom u staračkim domovima, u januaru i februaru stižu veće količine. Kao signal da je vakcina dobra, primiće je neko iz vrha države. Premijerka, ja ili Darija primamo Fajzerovu, neko od nas primiće po jednu od vakcina raznih dobavljača, kako bismo potvrdili poverenje u cepiva - najavio je Vučić.

Predsednik je na kraju obraćanja svim vernicima katoličke veroispovesti poželeo srećan Badnji dan i Božić.

Nakon obilaska gazdinstva, predsednik Vučić osim sa rukovodstvom kompanije Japan Tobacco International (JTI) razgovarao i sa proizvođačima duvana koji imaju ugovor sa ovom kompanijom, povodom uspešno završene sezone berbe duvana u 2020. godini i ostvarenih rekordnih prinosa na zasadima ove kulture.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja