Najnovije vesti

DRŽAVNA BEZBEDNOST SPREMALA UBISTVO ĐINĐIĆA: Bivši načelnik DB otkrio do sada nepoznate detalje vezane za rad službe!
Foto: Zorana Jevtić, EPA/Saša Stanković

ŠOK OTKRIĆE

DRŽAVNA BEZBEDNOST SPREMALA UBISTVO ĐINĐIĆA: Bivši načelnik DB otkrio do sada nepoznate detalje vezane za rad službe!

Politika

Nekadašnji načelnik (1993-1998. godine) beogradskog centra Državne bezbednosti (DB) Zoran Mijatović, koji je bio i pomoćnik načelnika DB Jovice Stanišića, otkrio je mnoge do sada nepoznate činjenice .

Naime Mijatović je rekao da je DB krajem devedesetih - kada je na čelu bio Radomir Marković i kada on više nije bio u službi - pripremao likvidaciju tadašnjeg lidera opozicione Demokratske stranke Zorana Đinđića.

- Đinđić je, za razliku od Ćuruvije, osetio moguće posledice medijskog linča koji se vodio protiv njega. I bio je u pravu.

Zaista su bile vršene pripreme za njegovu likvidaciju. Služba je nadzirala njegovo kretanje, opservirala mesta na koja je zalazio, a posebna pažnja poklanjana je njegovim boravcima u Surčinu u kući njegovog kuma Dragoljuba Markovića.

U dva maha pravljeni su snimci Markovićeve kuće, jer se smatralo da Đinđić tu najčešće boravi. Ideja je bila da se izvrši desant iz vazduha, da se Đinđić otme, a zatim likvidira. Onda bi se u javnosti reklo kako su to učinile neke strane službe - otkrio je Mijatović.

štampano izdanje 13.1.2021.
foto: Kurir

 Opširnije u sutrašnjem Kuriru!

Kurir.rs/Boban Karović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...