Usijanje dana na KURIR TELEVIZIJI

AKO PREKORAČITE BRZINU PRAVAC ZATVOR! Vozači koji DIVLJAJU na putu MOMENTALNO idu na ROBIJU?

Društvo -

Prekoračenje brzine ubedljivo je najčešći saobraćajni prekršaj. Od milion napisanih kazni tokom godine, oko 300.000 je zbog prebrze vožnje. Bahatost vozača i pored apela i crne statistike ne prestaje. Da li su kazne za nepoštovanje saobraćajnih pravila niske?

U "Usijanju dana" na Kurir televiziji o ovoj temi govorili su Mladen Radulović urednik portala Kurir.rs i Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

- Kada je reč o udesu u Nišu to je kap koja je prelila čašu. Evo sada je smenjen i načelnik uprave policije u Nišu, da kažem, to je jedna odluka koja je morala da se desi, a sa druge strane znamo da saobraćajna policija ne može da pokrije svaki delić grada. Zato je odgovornost na građanima, oni moraju ovakve vožnje da prijave i mora da se napravi taj mehanizam saradnje policije i građana, koji moraju da prijave rtu nasilničku i divljačku vožnju, policija mora da izađe na teren. Posle ovog udesa u Nišu mora da se napravi neka akcija, sudije moraju da budu spremne da se takvi vozači ekspresno šalju u zatvor. Znači kada nekoliko njih ode na robiju od mesed do dva dana, i drugi će se opametiti - kaže Mladen Radulović, urednik portala "Kurir".

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track