AMBASADOR LAZANSKI ODLIKOVAN U MOSKVI: Od Rusa dobio Orden za borbu protiv korone
Foto: Aleksandar Jovanović

prvi strani ambasador vakcinisan Sputnjikom V

AMBASADOR LAZANSKI ODLIKOVAN U MOSKVI: Od Rusa dobio Orden za borbu protiv korone

Politika -

MOSKVA - Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski odlikovan je u Moskvi Ordenom za borbu protiv virusa korona.

Srpski ambasador je odlikovan kao prvi strani ambasador u Moskvi koji je zajedno sa osobljem ambasade vakcinisan ruskim cepivom Sputnjik V. Orden Lazanskom u ambasadi Srbije uručio je predsednik Saveta Asocijacije ruskih diplomata Igor Halevinski.

- Ovo je neobično odlikovanje, ali to shvatam i kao priznanje kolektivu ambasade Srbije, jer je imalo i ima poverenja u rusku nauku. U drugom krugu vakcinacije vakcinisaće se i oni službenici ambasade i članovi njihovih porodica koji nisu stigli u prvom talasu, a sve se to obavlja u organizaciji državnog protokola Ministarstva spoljnih poslova Rusije, rekao je Lazanski za Sputnjik.

Lazanski je više puta rekao da se vakcinisao ruskom vakcinom zato što je nepobediva, jer se tom vakcinom, kako je naveo, vakciniše i ruska armija.

- Do sada je vakcinisano oko 400 hiljada pripadnika ruskih Oružanih snaga, a kako je istorija pokazala da je ruska armija nepobediva, to je onda i ruska vakcina nepobediva, naglasio je Lazanski. Srpske diplomate, na celu sa ambasadorom Lazanskim, revakcinisale su se u Moskvi 2. marta i svi se osećaju dobro.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track