PUPOVAC ZA KURIR O MILANOVIĆEVIM UVREDAMA: Proizvodi haos i izaziva nekontrolisano ponašanje!
Foto: EPA / Antonio Bat, Marina Lopičić

Hrvatska kohabitacija

PUPOVAC ZA KURIR O MILANOVIĆEVIM UVREDAMA: Proizvodi haos i izaziva nekontrolisano ponašanje!

Politika -

Milorad Pupovac, predsednik SDSS i zastupnik Srba u Hrvatskoj, našao se usred unakrsne verbalne paljbe koja već danima pršti između predsednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića.

Posle Milanovićeve uvrede da je u Hrvatskoj zaštićeniji od pande, Pupovac je targetiran u još jednoj, još vulgarnijoj poruci šefa hrvatske države koja je upućena premijeru.

- Špijunčino, znam šta si govorio o Tuđmanu nakon što bi nam iz Hrvatske busom poslali koju litru "ribara". Za tuđe si uvek znao i hteo da se ogrebeš, a kad je trebalo okrenuti rundu, vešto si herojski morao u WC ili bi naglo netragom nestao. Sakrio se u Banske dvore, prepao se kao herojski zec koji bi hteo da bude nilski konj. Ajde, Plenkoviću, dođi da izmerimo čiji je veći. Možeš povesti i Njonju, ionako mu fali sunca. Slobodno zbroj i njegov - objavio je hrvatski Indeks objavu Milanovića na njegovom privatnom Fejsbuk profilu.

Pupovac kaže za Kurir da ovakve stvari proizvode haos.

- To ni po čemu nije javni govor, nije retorika koja ostavlja prostor za raspravu. Takve stvari samo proizvode haos i mogu uzrokovati nekontrolisano ponašanje. Iskreno sam se nadao da će prestati, ali se bojim da nije poslednje. Ovakav govor šteti političkim odnosima u Hrvatskoj, šteti izvršavanju ustavno-političkih nadležnosti predsednika vlade i Sabora, šteti međuetničkim odnosima, posebno da zastupnici manjina obavljaju svoj posao, a u nekim slučajevima nanosi štetu odnosima između država i naroda u našoj regiji - izjavio je Pupovac.

Plenković je brzo zapušio usta Milanoviću preko svog portparola:

Zoran Milanović, Andrej Plenković
foto: EPA/ANTONIO BAT

- HDZ je na 32, Milanovićev SDP na 17. Jasno je ko ima veće brojke, Milanović je samo ljubomoran.

I. K./ Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track