MINISTAR UDOVIČIĆ NA OMLADINSKOM FORUMU UN: Hvala mladima na solidarnosti i humanosti
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

pohvala

MINISTAR UDOVIČIĆ NA OMLADINSKOM FORUMU UN: Hvala mladima na solidarnosti i humanosti

Politika -

Srbija je i prethodne godine kontinuirano pružala neposrednu podršku omladinskom sektoru za dalji razvoj i usavršavanje, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na najvećem omladinskom forumu mladih Ujedinjenih nacija EKOSOK.

On je posebno pomenuo značaj angažovanja mladih tokom pandemije tako što su donirali veliki broj volonterskih sati i time bili najbolji primer humanosti i solidarnosti.

"Mladima širom sveta želim da zahvalim što su bili oličenje solidarnosti i humanosti i što su ponovo podsetili svet da su baš oni njegova pokretačka sila. Želeo bih da pozovem mlade da ne dozvolimo da prepreke koje nas okružuju postanu izgovor, već da ih pretvorimo u motivaciju, da se ujedinimo i pokažemo da je snaga tima mladih takva i tolika da pobedi sve izazove i iskušenja u borbama sadašnjosti i ciljevima za budućnost”, rekao je Udovičić.

Ove godine zbog preporučenih mera zaštite i očuvanja zdravlja svih učesnik najveći omladinski forum je održan u onlajn formatu.

Forum mladih UN tradicionalno okuplja resorne ministre, predstavnike stalnih misija država članica, privatnog sektora, UN agencija i omladinske delegate iz celog sveta i predstavlja globalnu platformu Ujedinjenih nacija za dijalog o rešenjima izazova koji utiču na dobrobit mladih.

Kurir.rs/tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track