OSVETA SLOBINE ĆERKE: Marija pobesnela kad je Srbija izručila Miloševića Hagu pa se PRIKLONILA RASPOPU MIRAŠU!
Foto: EPA/Saša Stanković, EPA, Profimedia

SAZNAJEMO

OSVETA SLOBINE ĆERKE: Marija pobesnela kad je Srbija izručila Miloševića Hagu pa se PRIKLONILA RASPOPU MIRAŠU!

Politika -

Ćerka Slobodana Miloševića provodi vreme s poglavarom kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, tražila od njega čak i da služi parastos njenom dedi

Marija Milošević, ćerka nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, priklonila se raspopu Mirašu Dedeiću, koji je na čelu nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), saznaje Kurir.

Godinama bliski

Izvori Kurira navode da je ona još pre nekoliko godina, ljuta na Srbiju jer je isporučila njenog oca Haškom tribunalu, prišla Dedeićevoj crkvi.

Cetinje, Marija Milosevic, kuca
foto: M.P.V.

- Marija je ljuta što joj je otac isporučen Hagu i u toj želji da napravi potpuni otklon od svega, ona se približila kanonski nepriznatoj CPC. To je njena odluka, svi mi koji smo joj bliski razumemo njen bes, koji se s godinama nije umanjio, i niko i ne komentariše njene odluke - kaže izvor Kurira blizak Miloševićevoj.

Iz CPC su potvrdili naša saznanja. Kako su naveli, njihov poglavar Mihailo je služio parastos njenom dedi, i to na njen zahtev, ali, dodaju, Marija Milošević nije krštena u njihovoj crkvi, iako se i o tome priča u javnosti.

- Na njen zahtev poglavar Crnogorske pravoslavne crkve, Njegova svetost gospodin Mihailo izvršio je parastos njenom dedi, profesoru Svetozaru Miloševiću u crkvi na Cetinju. Srbi su sprečili da se izvrši na njegovom grobu u rodnom mestu u Lijevoj Rijeci - kaže za Kurir Stevo Vučinić, potpredsednik saveta Mitropolije CPC, i dodaje: - Gospođica Marija je mitropolitu kazala i da nije istina da se Amfilohije Radović sastajao s njenim ocem Slobodanom Miloševićem u haškom zatvoru.

PLJUŠTE OPTUŽBE

Ivković: Drakulović laže, on je Mirin kum

Branislav Ivković, Boro Drakulović
foto: EPA/Saša Stanković, Zorana Jevtić

Pošto je Boro Drakulović, nekadašnji poslanik SPS, za Kurir prepričao neobičan susret njega, Branislava Ivkovića i Čedomira Jovanovića na skupštinskim stepenicama, kad je Jovanović rekao Ivkoviću da mu je bolje da ćuti jer je tražio od njih da „ubiju tog gada (Miloševića)“, oglasio se i Ivković i naveo da su to najobičnije izmišljotine.

- Baneta sam voleo kao Slobu, ali sam doživeo nešto strašno. U Skupštini na stepenicama ja, Bane i Čeda, nešto su se njih dvojica dobacivali i kaže mu Čeda: „Ćuti, Bane, ti i tvoj pajtaš ste dolazili kod nas i molili: ‘Ubijte tog gada, skinite nam ga s vrata’“ - rekao je Drakulović.

Ivković pak tvrdi da ništa od toga nije tačno:

- Kum Mirjane Marković Boro Drakulović laže u interesu partijskih drugova, a vi pitajte Čedu je l’ to tačno.

Mira mu slala knjige

Prema Vučinićevim rečima, Dedeić je više puta razgovarao i s Mirom Marković, i to o autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve.

- Mitropolit je više puta razgovarao i s gospođom Mirom Milošević, koja mu je rekla da su još u socijalističkoj Jugoslaviji znali da je Crnogorska pravoslavna crkva bila autokefalna. Mitropolit u svojoj biblioteci čuva njene knjige koje mu je slala na poklon. I Slobodanov brat Borislav, dok je kao ambasador Jugoslavije boravio u Rusiji, posredstvom gospođice Marije tražio je literaturu o autokefalnosti Crnogorske crkve od mitropolita Mihaila, koja mu je poslata na moskovsku adresu - tvrdi Vučinić.

Kurir.rs/ K. Blagović Foto: EPA/Saša Stanković, EPA, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track