NISU IZABRANE SVE PREDLOŽENE SUDIJE: Jelena Žarić Kovačević osporila 4 kandidata
Foto: Printscreen

SKUPŠTINA Srbije

NISU IZABRANE SVE PREDLOŽENE SUDIJE: Jelena Žarić Kovačević osporila 4 kandidata

Politika -

Skupština Srbije izabarala je 33 od 37 predloženih sudija koje se prvi put biraju na tu funkciju, odnosno nije izglasala četiri kandidata koje je osporila poslanica Srpske napredne stranke Jelena Žarić Kovačević.

Za sudiju Osnovnog suda u Somboru nije izabrana Jelena Kosović, kao ni Munir Jusović i Aladin Madžović za sudije Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Nije izabrana ni Mirjana Lukić za sudiju Osnovnog suda u Požarevcu.

Poslanici su odlučili da ostale sudije izaberu, a među njima su i sudije u Kraljevu, Leskovcu, Aleksincu, Somboru, Novom Pazaru, Užicu i Požarevcu.

Skupština je odlučila i o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, kao i o više kadrovskih rešenja u odborima Narodne skupštine.

Poslanici su odlučili da se poslanik SNS Žarko Mićin razreši dužnosti zamenika člana Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, a umesto njega izabere Nemanja Popović.

Takođe je odlučeno da se umesto Mićina za člana Delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO izabere poslanica Sandra Jokanović, a za zamenika člana Nevena Vujadinović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track