VUČIĆ OBJAVIO SNIMAK OD KOGA ZASTAJE DAH: Pogledajte kako MOĆNI PLAMEN prži agresora udaljenog 12 km! DALJE NEĆEŠ MOĆI! (VIDEO)
Foto: Printscreen Instagram/avucic

odgovor 2021.

VUČIĆ OBJAVIO SNIMAK OD KOGA ZASTAJE DAH: Pogledajte kako MOĆNI PLAMEN prži agresora udaljenog 12 km! DALJE NEĆEŠ MOĆI! (VIDEO)

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić objavio je na svom nalogu na Instagramu snimak združene vežbe Vojske Srbije i pripadnika specijalnih jedinica "Odgovor 2021" od koga bukvalno zastaje dah!

Na snimku je zabeležen najdinamičniji deo jučerašnje vežbe na Pasuljanskim livadama i dejstvo moćnih samohodnih višecevnih lansera raketa Plamen S kod Velikog Antrvelja.

Vežba je inače održana na poligonima "Orešac" i "Pasuljanske livade".

Lanser raketa Plamen S, podsetimo, plod je domaće namenske industrije, montiran je na platformu kamiona TAM 150, a iz marševskog u borbeni položaj ili obrnuto prelazi za svega četiri minuta.

Pored lansera sa 32 cevi 128mm na platformi se nalazi i rezervno punjenje. Vreme potrebno za punjenje lansera raketama iz rezervnog kompleta iznosi oko tri minuta.

Plamen S ima mogućnost ispaljivanja originalnih raketa Plamen-A i Plamen-B dometa 8.600 metara i modernije rakete Plamen-D povećanog dometa od 12.600 metara. Posada broji četvoro poslužioca.

- Veoma sam ponosan na ono što smo videli u Banatu i na Pasuljanskim livadama, a videli smo kako zajedno mogu da rade MUP i vojska - rekao je po završetku vežbe "Odgovor 2021" predsednik Aleksandar Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja