Najnovije vesti

DAČIĆ: Dijalog sa strankama bez EP 28.aprila, pozvan i Vučić
Foto: Kurir

Predsednik Skupštine Srbije

DAČIĆ: Dijalog sa strankama bez EP 28.aprila, pozvan i Vučić

Politika
17:13h

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je zakazao sastanak sa političkim strankama koje ne žele učešće stranaca u razgovoru o izbornim uslovima za sredu 28. april, a na taj sastanak je pozvao i predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Ranije je bilo najavljeno da će sastanak biti održan 26.aprila, ali zbog međunarodnih obaveza predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu dogovoreno je, kazao je Dačić, da se razgovori pomere za 28.april.

Dačić je podsetio da je Vučić javno izrazio želju da u tom dijalogu učestvuje, navodeći da ga je on pozvao i kao predsednika Srbije i predsednika Srpske napredne stranke.

Od sledeće nedelje javne rasprave o promeni Ustava

Dačić je rekao da je danas sa predsednicom Vlade Anom Brnabić razgovarao o daljoj dinamici i sastancima u vezi sa promenom Ustava. "Jutros sam razgovarao sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i trebalo bi u toku današnjeg i sutrašnjeg dana da ministarka pravde Maja Popović i predsednica Odbora za ustavna pitanja Jelena Žarić Kovačević, dogovore dinamiku javnih rasprava koje smo rekli da ćemo voditi o predlogu za promenu Ustava", rekao je Dačić. On je naveo da će se od sledeće nedelje krenuti sa javnim raspravama sa željom da se, kako kaže, postigne što širi društveni dogovor, odnosno konsenzus oko potrebe i opravdanosti ustavnih promena kako bi mogla da se započne procedura.

- U kom kapacitetu će učestvovati i da li će, na njemu je da donese odluku. Smatramo da je ovo jedan koristan korak napred zato što je politički dijalog potreban o važnim društvenim pitanjima i svakako će biti značajan doprinos političkoj stabilnosti zemlje, rekao je Dačić za Tanjug. Prema njegovim rečima, na sastanak su pozvane one političke stranke koje su se izjasnile da žele da učestvuju u razgovorima bez stranaca, predstavnici stranaka koje čine vladajuću koaliciju, kao i neke od stranaka koje su izrazile želju da učestvuju u razgovorima i u jednom i u drugom formatu.

- Želim da pozovem i druge stranke koje se do sada nisu odazvale mom pozivu da se jave i da se ukoliko žele da učestvuju na sastanku jave Narodnoj Skupštini, istakao je Dačić.

Sastanak će se održati u sredu 28.aprila u 17 časova u maloj sali Skupštine Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...