ANDREJA MLADENOVIĆ O PREGOVORIMA POLITIČKIH STRANAKA: Dijalog da, ali bez evropskih posrednika!
Andreja Mladenović, Foto: Dragana Udovičić

sačuvati dostojanstvo

ANDREJA MLADENOVIĆ O PREGOVORIMA POLITIČKIH STRANAKA: Dijalog da, ali bez evropskih posrednika!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Samostalne srpske stranke Andreja Mladenović poručio je danas da se SSS zalaže za dijalog i međusobni dogovor svih učesnika na srpskoj političkoj sceni, oštro se protiveći učešću predstavnika Evropskog parlamenta u tim razgovorima.

Mladenović je ocenio da stvaranje atmosfere o neophodnosti prisustva inostranih medijatora u najavljenom dijalogu parlamentarnih i vanpalamentarnih stranaka predstavlja direktno urušavanje suvereniteta države kroz nametanje tutorstva.

“Tradicija parlamentarizma u Srbiji nas obavezuje da sve međusobne nesuglasice rešavamo samostalno unutar naše kuće, čuvajući na taj način, kako sopstveno dostojanstvo, tako i dostojanstvo institucija koje predstavljamo”, stav je lidera SSS.

Zato Samostalna srpska stranka neće učestvovati na međustranačkim panelima organizovanim od strane stranih diplomata, dodao je Mladenović. On je poručio da poštujući političke institucije naše države uvek će biti spremni da u konstruktivnom unutrašnjem međustranačkom dijalogu doprinesu pozitivnom iznalaženju opšte prihvatljivih rešenje, bez uplitanja međunarodnih posrednika.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track