Najnovije vesti

VUČIĆ O POVLASTICAMA ZA VAKCINISANE GRAĐANE: Još to sagledavam, nije laka odluka! Narednih dana razmatraćemo mere
Foto: Ana Paunković

Situacija je po pitanju korone bolja nego pre 7 dana

VUČIĆ O POVLASTICAMA ZA VAKCINISANE GRAĐANE: Još to sagledavam, nije laka odluka! Narednih dana razmatraćemo mere

Politika
13:50h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su skoro svuda u Srbiji bolji epidemiološki rezultati.

Narednih dana će biti razmatrane mere, kao i pitanje zahteva mnogih za uvođenje pozitivne diskriminacije za vakcinisane.

"Čekaćemo i narednih dana ćemo morati te važne odluke da donosimo. Ako mene pitate, radovao bih se otvaranju, rastu ekonomije i pravu na rad za ugostitelje, ali poštovaću odluku struke", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će biti popuštene mere za ugostitelje.

Predsednik je istakao da je ta odluka u nadležnosti Kriznog štaba. Napomenuo je da se se tačno vidi razlika u mestima gde je niži procenat vakcinisanih građana, pošto u tim mestima ima više problema i veći je broj mrtvih. Vučić dodaje da postoje predlozi, što traži i mistar zdravlja Zlatibor Lončar i lekari, da se uvede pozitivna diskriminacija za vakcinisane.

"Još to sagledavam, nije to laka odluka, svi traže da samo vakcinisani mogu da idu u restorane unutra, da idu na utakmice, da mogu da rade sve, dok ovi drugi ne", naveo je Vučić.

Situacija je sada po pitanju korone nešto bolja nego pre sedam dana i samo je za nijansu lošija u tri mesta. Kako je rekao, lošije je u Novom Pazaru i Šapcu, a u Novom Sadu nije baš sjajna situacija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...