REGULISAN KOMUNALNI NERED OKO CVETKOVE PIJACE: Od nelegalnih prodavaca nije moglo normalno da se priđe ni pijaci ni prevozu
Foto: Beoinfo

Rešavamo problem nelegalne prodaje

REGULISAN KOMUNALNI NERED OKO CVETKOVE PIJACE: Od nelegalnih prodavaca nije moglo normalno da se priđe ni pijaci ni prevozu

Beograd -

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je plato ispred Cvetkove pijace i najavio dalje korake u suzbijanju nelegalne prodaje na tom prostoru gde će, kako je rekao, ubuduće stalno biti prisutne patrole Komunalne milicije, zajedno sa policijom i ekipama opštinske inspekcije.

Vesić je rekao da je oko Cvetkove pijace regulisan jedan od najvećih komunalnih nereda u gradu, podsetivši da od nelegalnih prodavaca nije moglo normalno da se priđe pijaci i gradskom prevozu.

Cvetkova pijaca
foto: Beoinfo

"To tako traje mesecima tako da smo doneli odluku da sa opštinom Zvezdara i Komunalnom milicijom rešimo taj problem", rekao je Vesić i dodao da će ubuduće na tom prostoru stalno biti patrole Komunalne milicije, policije i ekipe opštinske inspekcije, kao i da će plato biti obnovljen.

Goran Vesić
foto: Beoinfo

Podsetio je da je u Beogradu na nekoliko lokacija postoji problem sa nelegalnom prodajom, među kojima je i prostor ispred starog Merkatora.

"Tražićemo asistenciju opštine Novi Beograd i ako budu hteli da rade zajedno sa nama rešićemo taj problem", rekao je Vesić.

Cvetkova pijaca, Komunalna milicija
foto: Beoinfo

Dodao je da će isti problem biti rešen i na prostoru Vidikovačke pijace, u saradnji sa opštinama Rakovica i Čukarica.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao da je da su odlučnost i istrajnost ključni za rešavanje problema nelegalne prodaje i druge slične akcije.

Cvetkova pijaca
foto: Beoinfo

"Na ovom mestu je nelegalna prodaja bujala do pre samo deset dana, ali smo uspeli da je suzbijemo uz veliku podršku gradskih institucija. Napravili smo novu strategiju koja već sada daje rezultate, a na zadovoljstvo građana", rekao je Jeremić.

1 / 6 Foto: Beoinfo

Sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac podsetio je da u Beogradu ima više od 40 pijaca. "To Komunalnu miliciju onemogućava da na svakom mestu bude 24 sata, ali smo tu da damo maksimalnu podršku komunalnim inspekcijama i policijskim stanicama", rekao je on.

(Kurir.rs/Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track