PREMIJERKA BRNABIĆ ŠALJE SJAJNE VESTI IZ GRČKE: Ukida se roming sa Srbijom!
Foto: TANJUG/ VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

SRBIJA I GRČKA SLEDEĆE NEDELJE POTPISUJU SPORAZUM O UKIDANJU NAPLATE ROMINGA

PREMIJERKA BRNABIĆ ŠALJE SJAJNE VESTI IZ GRČKE: Ukida se roming sa Srbijom!

Politika -

ATINA - Premijerka Srbije Ana Brnabić boravi u poseti Atini gde prisustvuje Delfi forumu.

Ona je danas iz Grčke u Srbiju poslala sjajnu vest koja glasi da će između naše i ove zemlje biti ukinuta naplata rominga što je posebno važno za naše građane koji masovno letuju u Grčkoj i to im je jedna od omiljenih destinacija.

Sporazum o ukidanju naplate rominga biće potpisan naredne nedelje.

Premijerka Srbije sastala se danas u Atini sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou. Brnabić je grčkoj predsednici zahvalila na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na EU putu, na zagovaranju proširenja i istakla da ta podrška Grčke mnogo znači Srbiji, jer su ervopske integracije važan preduslov dugoročne stabilnosti.

Brnabićeva se sastala s Micotakisom

Premijerka Srbije Ana Brnabić doputovala je danas u Atinu, gde će učestvovati na Ekonomskom forumu Delfi, a na početku boravka u glavnom gradu Grčke sastala se sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom. Nakon tog sastanka, Brnabić je razgovarala i sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou. Premijerka će zatim učestvovati na Ekonomskom forumu.

Na marginama skupa, planiran je bilateralni sastanak premijerke Brnabić sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

Ana Brnabić
foto: TANJUG/ VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ bg

Šesti ekonomski forum Delfi održava se od 10. do 15. maja, u hibridnoj formi. Pokrovitelj Foruma je predsednica Grčke, a odvija se kroz sedam diskusionih tema, u više od 350 sesija. Forum se održava u godini u kojoj Grčka obeležava dva značajna jubileja - 200 godina od početka oslobodilačkog rata od Otomanske vlasti (1821-1834) i 40 godina od pridruživanja Evropskoj uniji.

Premijerka je predsednici Grčke prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je predsednici čestitala jubilej Grčke, budući da ta zemlja ove godine obeležava 200 godina od oslobodilačkog rata od Otomanske vlasti 1821. godine, ali i na tome što je Sakelaropoulou prva zemlja predsednica Grčke u istoriji.

"Uvek se radujem kao premijerka Srbije kada ovde imam sastanke, zajedničkim projektima, jer je Grčka jedan od najvećih partnera Srbije, politički i ekonomski, a dva naroda vezuju bratska osećanja", rekla je Brnabić.

Brnabić danas na Delfi forumu u Atini

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas na Ekonomskom forumu Delfi u Atini. Tokom boravka u glavnom gradu Grčke, premijerka Srbije imaće i niz bilateralnih susreta. Brnabić će se u okviru posete sastati sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, kao i sa predsednicom Grčke Katerinom Sakelaropoulou, najavila je Vlada Srbije. Na marginama Foruma, u 13 casova, planiran je bilateralni sastanak premijerke Brnabić sa predsednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem. Šesti ekonomski forum u Delfima održava se od 10. do 15. maja, u hibridnoj formi. Otvarajući skup, osnivač foruma Simeon Comokos naglasio je značaj kolektivnih globalnih napora u kreiranju budućeg poretka, navodeći da je Forum posvećen razvoju Evrope i sveta i nastoji da se potvrdi kao "svetionik nade", međunarodna platforma združenih znanja i preporuka. Evropski komesar za promociju evropskog načina života Margaritas Šinas poručio je na otvaranju da se Evropa i svet nalaze na kritičnom raskršću u eri nastajanja novog poretka, uz teške posledice pandemije virusa korona.

"Profil naše zajedničke budućnosti odrediće stepen naše spremnosti da radimo zajedno", rekao je Šinas u Delfima. Pokrovitelj Foruma je predsednica Grčke Katerina Sakelaropoulou, a odvija se kroz sedam diskusionih tema, u više od 350 sesija. Ovog puta Forum se održava u godini u kojoj Grčka obeležava dva značajna jubileja - 200 godina od početka oslobodilačkog rata od Otomanske vlasti (1821-1834) i 40 godina od pridruživanja Evropskoj uniji.

Poželevši dobrodošlicu premijerki Srbije, predsednica Grčke joj se zahvalila na učešću u proslavi velikog jubileja, što, kako je istakla, pokazuje izuzetne odnose zemalja i istorijske veze naših naroda.

"Verujem da će posle pandemije odnosi zemalja da ojačaju o razviju se još više", rekla je Sakelaropoulou. Ona je napomenula da je Grčka zainteresovana za razvoj strateških odnosa sa Srbijom u svim sektorima.

"Od suštinskog je značaja perspektiva daljeg širenja EU na Zapadni Balkan. Od Samita u Solunu 2003.godin3 to je strateški cilj Grčke. To je jedini put za bezbednost, stabilnost i razvoj regiona. Grčka podržava evropsku perspektivu Srbije i pomoći će u svemu što može", rekla je Sakelaropoulou.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track