PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA: Nove doze Fajzer vakcine stižu danas u Srbiju, uskoro još doza iz Kine
Foto: Printscreen Tanjug

na konferenciji u Istočnom Sarajevu

PREMIJERKA BRNABIĆ NAJAVILA: Nove doze Fajzer vakcine stižu danas u Srbiju, uskoro još doza iz Kine

Politika -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da danas u Srbiju stiže još 104.130 doza Fajzer vakcina i najavila da će uskoro stići još vakcina iz Kine.

Jutros je u Sarajevo stigla donacija Srbije od 10.000 AstraZeneka vakcina, navela je i dodala da će kantonu Sarajevo i Republici Srpskoj stići još po 10.000 doza te vakcine.

Premijerka je na konferenciji u Istočnom Sarajevu posle zajedničke sednice vlada Srbije i RS kazala da Srbija, nažalost, još ne može se da kaže da je Srbija 100 posto sigurna i bezbedna, navodeći da je do sada vakcinisano više od 42 odsto punoletne populacije.

- Nadamo se da ćemo do sredine juna vakcinisati više od 50 odsto punoletne populacije, ali vidi se već taj efekat vakcinacije. Padaju brojevi zaraženih u odnosu na broj testiranih, tako da je situacija pod kontrolom i više od toga, ali i dalje moramo da budemo bezbedni i da se čuvamo i apelujemo na ljude da se vakcinišu - rekla je Brnabić.

Vakcinacija ide dobro, kazala je premijerka i dodala da postoje lokalne samouprave koje su postigle kolektivni imunitet, ali je poručila da dok nismo svi bezbedni niko nije bezbedan.

- To znači da ako čitav region nije bezbedan ni mi u Srbiji nismo bezbedni. Zbog toga smo donirali vakcine, drago mi je što su sada počele da stižu i vakcine koje su zemlje same naručile preko Kovaks mehanizma i donacije. Verujem da će proces vakcinacije u regionu teći brže - dodala je.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track