02:21

Rajić odgovorio na Kurtijeve provokacije

KURIR TELEVIZIJA

RAJIĆEV ODGOVOR NA KURTIJEVE PROVOKACIJE: Najlakše mu je da prodaje jeftini nacionalizam Albancima na KiM

Politika -

Povodom najave premijera tzv. države Kosovo Aljbina Kurtija da će osnovati Institut za zločine koje je počinila Srbija, Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost u emisiji Redakcija ocenio je da je u pitanju potez koji je isključivo usmeren ka unutrašnjoj javnosti među Albancima na Kosovu i Metohiji.

"Aljbin Kurti je ekstremista. On kompletnu svoju politiku zasniva na političkom fanatizmu. On je mnogo fanatičniji za ideju stvaranja Velike Albanije od onih koji su iznikli iz ratnog krila samozvane UČK. Kurti nije bio pripadnik UČK, nije bio u uniformi na frontu, samo zato što je bio uhapšen u vreme kad je spremao teroristički akt", naglasio je Rajić.

Kao učenik Adema Demaćija, Kurti je bio ekstremni levičar i nacionalni šovinista ceo svoj život, istakao je Rajić.

"On je u zatvoru u centralnoj Srbiji 1999. godine govorio da je Srbija poslednje ostrvo fašizma u Evropi i ništa on svoje stavove nije promenio od tad i ne treba nikog da čudi ono što Kurti govori", ponovio je Predrag Rajić i dodao da Kurti nema šta da ponudi jer nema hrabrosti, nameru i volju da se upusti u borbu protiv korpupcije koja je tamo, kako ističe, sistemska stvar organizovanog kriminala i mafije.

Prema mišljenju Rajića, tzv. Kosovo nema pravnu legitimaciju jer nije članica UN i nije međunarodno priznata država, pa ne može da stupi u bilo kakav proces protiv Beograda.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:44

VUK DRAŠKOVIĆ U USIJANJU DANA: Nisam siguran da novi non-pejper ne krši Rezoluciju 1244

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track