MALVERZACIJE U RESAVICI: Finansijer Jeremića saslušan, tužilaštvo traži pritvor
Foto: Marina Lopičić

Trojica privedeni

MALVERZACIJE U RESAVICI: Finansijer Jeremića saslušan, tužilaštvo traži pritvor

Politika -

Trojica privedenih, među kojima je i saradnik lidera Narodne stranke, dali su juče iskaze povodom optužbi da su preduzeće oštetili za oko 40 miliona

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je juče određivanje pritvora trojici uhapšenih za malverzacije u Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“.

Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora nakon saslušanja osumnjičenih Marka Vukovića, odgovornog lica JP „Resavica“, zatim Vladimira Perovića, odgovornog lica preduzeća „Rembas trans“ d.o.o. Resavica, i Zorana Vučkovića, odgovornog lica „Imperija kompanija AZ plus“ d.o.o. iz Beograda.

Milionska muljanja

Pripadnici MUP, u saradnji sa BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pre dva dana su uhapsili navedene osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile ovo JP za oko 40 miliona dinara.

Osumnjičeni se terete da su u periodu od maja 2018. do novembra 2020. organizovali navodnu nabavku većeg broja autobusa i radnih mašina za potrebe preduzeća „Rembas trans“ d.o.o. iz Resavice od preduzeća „Imperija kompani A3 plus“ d.o.o. iz Beograda, dok je JP za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ preduzeću „Imperija kompani A3 plus“ na ime depozita kao garancije za realizaciju navedenog posla isporučilo ugalj iz svog proizvodnog asortimana, uplatilo novac i ustupilo potraživanja u ukupnom iznosu od 47.591.172 dinara, iako preduzeće „Imperija kompani A3 plus“ nije izvršilo ugovorenu isporuku vozila i radnih mašina, već je isporučilo samo jedan autobus.

Vuk Jeremić
foto: Marina Lopičić

Jeremić pobesneo

Zoran Vučković je, inače, član Narodne stranke Vuka Jeremića. Bio je finansijer Jeremića i njegove stranke na poslednjim izborima, a vodio mu je i kampanju. Umesto da objasni vezu sa Vučkovićem, Jeremić je najavio revanšizam i tužbe za medije koji pišu o ovom slučaju.

E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track