PREDSEDNIK SRBIJE S MINISTROM IZ ANGOLE: Zahvalnost na podršci integritetu Srbije
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

vučić dobio pismo od predsednika lourensa

PREDSEDNIK SRBIJE S MINISTROM IZ ANGOLE: Zahvalnost na podršci integritetu Srbije

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra unutrašnjih poslova Angole Euženija Laborinja, koji mu je uručio pismo predsednika Žoaoa Manuela Gonsalveša Lourensa sa željama za dobro zdravlje, blagostanje i prosperitet srpskog naroda.

Zahvalivši na poruci, predsednik Vučić je zamolio ministra Laborinja da prenese poziv predsedniku Lourensu da poseti našu zemlju, u ime tradicionalnog prijateljstva koje nas povezuje još iz vremena nekadašnje Jugoslavije i članstva u Pokretu nesvrstanih.

Predsednik Vučić je zamolio ministra Laborinja da rukovodstvu Angole prenese zahvalnost za razumevanje za stavove Srbije kad je reč o Kosovu i Metohiji i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, jer to svedoči i o poštovanju međunarodnog prava.

On se založio i za veću saradnju dveju zemalja u međunarodnim organizacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je podsetio da je, kao ministar odbrane, posetio Angolu 2013. godine i da se tada uverio da ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti za saradnju. S tim u vezi je rekao da treba preduzeti korake za širenje ugovorne regulative.

Ministar Laborinjo se založio i za veću saradnju u oblasti bezbednosti. On je čestitao predsedniku Vučiću na uspešnoj borbi protiv pandemije KOVID-19, te su razmotrene mogućnosti za razmenu iskustava i pomoć Srbije Angoli u borbi sa korona virusom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track