Najnovije vesti

PREDSEDNIK VUČIĆ: Zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji tražićemo i u Briselu
Foto: Tanjug Printscreen

pred nastavak dijaloga sa prištinom

PREDSEDNIK VUČIĆ: Zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji tražićemo i u Briselu

Politika
14:42h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da veruje da će u drugoj polovini meseca doći do nastavka dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou u Briselu i da će tom prilikom zaštita srpskog naroda na Kosovu i Metohiji biti istaknuta kao snažan zahtev.

On je na pitanje o tome kako se može pomoći Srbima na Kosovu na koje se konstantno vrše pritisci rekao za TV Pink da ćemo se boriti i brinuti o nasem narodu koliko možemo i preko međunarodne zajednice.

Vučić je povodom slučaja Dragice Gašić povratnice u Đakovicu rekao da je njen slučaj samo paradigma o tome koliko im smeta jedna zemlja.

Vučić je rekao i da ne moze da veruje kako se o tome izveštava u pojedinim našim medijima.

Napominje i da Srbija od 1999. godine i 2008. godine nema faktičku vlast na KIM i da ništa ne može da preduzme mimo međunarodne zajednice da bi zaštitla te ljude, ali da će se pomoći na druge načine koliko se može.

Na pitanje oko naoružavanja prištinske vojske ističe da rade sve što je suprotno rezoluciji 12 44 i međunarodnom pravu. Što se tiče najave o nabavci naoružanja iz Turske kaže da će o tome razgovarati sa turskim prijateljima.

Ukazao je da su naša i prištinska vojska kao "nebo i zemlja", i da se ne mogu porediti jer nisu iste kategorije.

Kazao je da imamo dobre odnose sa Kforom i zahvalio generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu na dobrim porukama, i poštovanju onoga o čemu su razgovarali, ističući da je cilj očuvanje sigurnosti i razvoja naše zemlje.

Vučić je takođe zahvalio i na tome što mu je opština Zvečan uručila priznanje počasnog građanina.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track