Najnovije vesti

OLUJA NIJE PRESTALA Oglasio se Vesić povodom godišnjice zločinačke akcije u kojoj ubijeno 2.500 srpske nejači, a proterano 300.000
Foto: Kurir

zamenik gradonačelnika beograda

OLUJA NIJE PRESTALA Oglasio se Vesić povodom godišnjice zločinačke akcije u kojoj ubijeno 2.500 srpske nejači, a proterano 300.000

Politika

Večni pomen stradalima u Oluji! Istina i pravda će kad-tad pobediti!, napisao je on

BEOGRAD - Prošlo je 26 godina od zločinačke akcije Oluja, čiji je cilj bio etničko čišćenje Srba sa prostora današnje Hrvatske. Proterano je preko 300.000 Srba, a ubijeno preko 2.500 srpske nejači. Cilj je nažalost ostvaren, ali Oluja nije prestala!, napisao je na svom Fejsbuk profilu Gorwn Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, povodom 26. godišnjice hrvatske akcije Oluja.

Od tada pa do danas, tačno 26 godina, traju nove bitke Srba iz Krajine da ostvare osnovna ljudska prava. Na sve načine uskraćuje im se mogućnost povratka u Krajinu, ne mogu da povrate svoju imovinu, a oni retki koji su se vratili ili ostali da žive u današnjoj Hrvatskoj izloženi su stalnim nasrtajima ”evropske” Hrvatske kojoj smeta ćirilica, Pravoslavlje, kojoj smetaju Srbi!

I to im nije dosta, već uz pomoć svojih političkih mentora pokušavaju na sve načine da srpski narod proglase zločinačkim, i da odbranu vekovnih srpskih ognjišta proglase agresijom. Oni naše pravo da manastire Krka, Krupa, Dragović, sve iz 14. veka, zovemo srpskim, smatraju agresijom. Bolje bi im bilo da budu bar jednom iskreni prema sebi i kažu jasno i glasno gde su i šta su oni bili u 14. veku!

Kada neko nema svoju istoriju, vladare i heroje, mora da otima tuđe.

No dobro, to je njihov problem, a ne naš. Za nas je važno da su Srbi iz Krajine krenuli u novi život u svojoj Srbiji, da su svojim radom, znanjem i kulturom obogatili društveni život naše zemlje. Posebno sam ponosan zbog toga što je Beograd pružio ruku mnogima od njih i što su oni danas Beograđani!

Danas, 26 godina posle, Srbija je jaka, Srbija se ubrzano razvija i nikada neće da dozvoli neku novu Oluju. Sposobna je i ima volju da zaštiti sve Srbe, ma gde oni živeli.

Večni pomen stradalima u Oluji! Istina i pravda će kad-tad pobediti!

Kurir.rs/Facebook

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track