HOĆE KRV! Muamer Zukorlić zvecka oružjem: Pozvaću narod u Sandžaku da se naoruža!
Foto: Promo

Zapaljivo

HOĆE KRV! Muamer Zukorlić zvecka oružjem: Pozvaću narod u Sandžaku da se naoruža!

Politika -

Lider Stranke pravde i pomirenja otišao toliko daleko da je počeo otvoreno da zagovara uzimanje pravde u svoje ruke. Bezbednjaci upozoravaju na zapaljivu atmosferu koja vlada u ovom delu Srbije

Narodni poslanik i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić zvecka oružjem! On je najpre optužio Sandžačku demokratsku partiju (SDP) Rasima Ljajića da je povezana sa nedavnim napadom iz vatrenog oružja na novinara Edina Hamidovića u Sjenici, a potom je i pozvao narod - da se naoruža.

Muamer Zukorlić
foto: Filip Plavčić

Zukorlić je, naime, rekao da su odgovorni za napad na Hamidovića pripadnici kriminalne grupe i eksponenti SDP.

- SDP prerasta u ozbiljnu kriminalističku organizaciju. Ukoliko policija u Raškoj oblasti ne raskine sa podrškom organizovanom narko-kriminalu, pozvaću narod da kupi oružje i da se brani - naveo je Zukorlić.

Podsetimo, Edin Hamidović, urednik stranice na Fejsbuku Sjeničke novine, zadobio je povrede opasne po život u pucnjavi koja se u petak uveče dogodila u centru Sjenice.

Naočigled velikog broja prisutnih, napadač je, prema nezvaničnim informacijama, iz auta u pokretu otvorio vatru na Hamidovića i pogodio ga sa četiri metka. Dva metka pogodila su ga u stomak, jedan u rame i jedan u nogu potkačivši arteriju, zbog čega je došlo do obilnog krvarenja. On je sa teškim povredama prevezen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru, gde je operisan. Tokom vikenda njegovo stanje je bilo stabilno, ali se u nedelju naglo pogoršalo i životno ugroženi novinar je prebačen u kragujevačku bolnicu.

Pretio i ranije

Zukorlić je, podsetimo, i ranije upućivao preteće poruke i zapaljive izjave. Tako je 2014. u intervjuu kuvajtskoj televiziji El, dok je još bio sandžački muftija, rekao da je Sandžak već 100 godina pod srpskom i crnogorskom okupacijom, da je regija na važnom geografskom položaju, te da bi trebalo da dobije, ako ne državu, a ono makar autonomiju. Dve godine ranije je na Festivalu islama u Novom Pazaru rekao da je „Aćif-efendija naš heroj, koji je organizovao odbranu Novog Pazara od četnika i da nije bilo te odbrane, Bošnjaka bi danas bilo kao u Novoj Varoši, Priboju i Pljevljima“. I pretio je mnogim političarima u Beogradu, ali i u Banjaluci. Pre šest godina tadašnjem predsedniku RS Miloradu Dodiku je poručio da će doći u Bijeljinu i da će ga zauvek ućutkati.

Rasim Ljajić

Ovo nema veze s politikom, to zna i Zukorlić

l Rasim Ljajić kaže za Kurir da slučaj u Sjenici nema nikakve veze s politikom. - Kao stranka sve verujemo državnim organima i podržavamo istragu o svim okolnostima pod kojima se ovo desilo. Sa indignacijom odbacujem svaku političku konotaciju ovog događaja. Svako u Sjenici zna da ovo nema blage veze s politikom i političkim strankama, a to vrlo dobro zna i Zukorlić - poručio je Ljajić.

Rasim Ljajić
foto: Beta Miloš Miškov
štampano izdanje 10.8.2021.
foto: Kurir

DANAS U KURIRU POKLON IZNENAĐENJA I DODATAK STARS! Cecine kuće u Žitorađi: Pevačica ima dva imanja!

poklon
foto: Kurir

Danas ćete uz Kurir dobiti POKLON IZNENAĐENJA, samo izaberite dnevne novine sa poklonom koji želite. Možete izabrati: vijaču, silikonsku dasku za sečenje, narukvicu protiv komaraca, igračku za decu-ljigavac, grickalicu za nokte, držač za mobilni telefon, mini-karmin, silikonsku četkicu za kuvanje, mrežicu za sudoperu i mnoge druge.

U dodatku Stars pročitajte:

Cecine kuće u Žitorađi: Meštani za Kurir kažu da Cecini roditelji uglavnom žive odvojeno. Pevačica u rodnom mestu ima dva imanja, od kojih je na jednom luksuzni porodični dom, dok je drugo ekonomsko dvorište gde gaje domaće životinje.

Slavlje u Surčinu: Rodio se Zoran Šijan!

Mirko Šijan i Bojana Rodić postali su roditelji dečaka kojem su dali ime po pokojnom suprugu Goce Božinovske.

Šok iz Slovenije: Bora Đorđević pevao ogrnut šalom splitskog Hajduka.

Okružen porodicom: Ovako su izgledali poslednji Džejovi dani.

Odlazak legende: Preminuo Novica Negovanović.

štampano izdanje 10.8.2021.
foto: Kurir

I. Žigić - I. Kljajić/ Foto/Source:Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track