NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Albanci jutros iznenada dovezli OKLOPNA VOZILA u srpska naselja na severu KiM
Foto: Kancelarija za KiM

pokušaj zastrašivanja

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Albanci jutros iznenada dovezli OKLOPNA VOZILA u srpska naselja na severu KiM

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su u više srpskih sredina u pokrajini instalirani štandovi takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga sa navodnom namerom da se prolaznicima dele epidemiološke maske.

Petković naglašava da su takvi slučajevi od jutros zabeleženi u centru Gračanice i Partešu, a prisustvo oklopnih vozila i pripadnika KBS unelo je uznemirenost među srpsko stanovništvo.

- Svima je dobro poznat pravi motiv i cilj osnivanja takozvane vojske Kosova tako da nema sumnje da je reč o opasnoj provokaciji koja se vrši pod izgovorom sprovođenja "epidemioloških mera prevencije" zbog virusa kovid-19. Oni koji su u jeku pandemije privodili srpske lekare, a vakcine iz centralne Srbije želeli da zaplene, ne mogu se sakriti ni iza kakvih zaštitnih maski - ističe Petković.

Direktor Kancelarije za KiM smatra da ne postoji ni jedan jedini razlog da pripadnici KBS borave u srpskim sredinama, a još manje da sprovode mere zaštite od kovida kada je epidemiološka situacija u srpskim sredinama pod apsolutnom kontrolom od trenutka izbijanja epidemije i za to je, kako Petković dodaje, isključivo zaslužna država Srbija.

- U srpskim sredinama registrovan je sporadičan broj slučajeva zaražavanja, a država Srbija, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja, svojim građanima je obezbedila sve neophodne količine zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju, neophodnih lekova i svih drugih medicinskih potrepština za borbu protiv virusa - navodi se u saopštenju.

U toku je davanje i treće - takozvane buster doze - vakcine zbog čega je i epidemija u srpskim sredinama pod kontrolom.

- Sve su to očigledni pokazatelji da prisustvo takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga nema veze sa prevencijom od kovida već isključivo služi kao vid zastrašivanja i pritiska na srpsko stanovništvo, posebno pred održavanje lokalnih izbora na KiM. Zato, neka s oklopnim vozilima idu u albanske sredine i tamo dele zaštitne maske, s obzirom na činjenicu da se prema zvaničnim podacima nalaze u vrhu po stopi zaražavanja u svetu i progresivnom širenju epidemije jer u srpskim sredinama nemaju šta da traže - zaključuje Petković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track