DAČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI MILANA GUTOVIĆA: Srbija nije imala, nema i neće imati nekoga ko će moći da nadmaši njegov dar
Foto: Kurir, Marina Lopičić

DAČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI MILANA GUTOVIĆA: Srbija nije imala, nema i neće imati nekoga ko će moći da nadmaši njegov dar

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je danas saučešće povodom smrti glumca Milana Gutovića, navodeći da Srbija "nije imala, nema i neće imati nekoga ko će moći da nadmaši njegov dar da protumači ljudski karakter i da to publici pokaže direktno i snažno".

"Sa velikim žaljenjem primio sam vest da nas je napustio Milan Gutović, bio sam ubeđen kao i svi koji ga vole i poštuju da će prebroditi zdravstvene tegobe i vratiti se svima nama koji već decenijama uživamo u njegovoj umetnosti", kazao je Dačić u pisanoj izjavi.

Dačić je rekao da je Gutović bio jedan od najvećih majstora srpske scene, gde god da se pojavio, u pozorištu, na filmu, na televiziji, u kabareu.

"Uz njegov neponovljivi osmeh. Njegovim odlaskom naša scena ostaje bez velikana na čijem delu su odrastale generacije koje su ga poštovale i radovale se svakom njegovom novom liku. Porodici, prijateljima i kolegama Milana Laneta Gutovića upućujem izraze najdubljeg saučešća", kazao je Dačić.

Glumac Milan Gutović (75) preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track