TOMOVAČU ĆE IZVOZITI U RUSIJU I KINU! Tomislav Nikolić sa sinom Radomirom kreće u masovnu proizvodnju svoje RAKIJE
Foto: Nemanja Pančić, Marina Lopičić, Aleksandar Jovanović Cile

Razvija posao

TOMOVAČU ĆE IZVOZITI U RUSIJU I KINU! Tomislav Nikolić sa sinom Radomirom kreće u masovnu proizvodnju svoje RAKIJE

Politika -

Bivši predsednik Srbije, zajedno sa sinom Radomirom, pokreće proizvodnju rakije na veliko, trenutno su u postupku traženja destilerije, otkriva Kurir

Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije i šef Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Ruskom Federacijom i Kinom, zajedno sa svojim sinom Radomirom Nikolićem, bivšim gradonačelnikom Kragujevca, sprema biznis poduhvat - masovnu proizvodnju rakije "tomovače" i njen izvoz za Rusiju i Kinu, saznaje Kurir. Posao će voditi Radomir, a trenutno su u postupku traženja destilerije.

Tomislav Nikolić
foto: Marina Lopičić

- Nikolići, Radomir i Tomislav, trenutno traže destileriju gde će se proizvoditi "tomovača". Plan je da prave rakiju na veliko, ali ne za srpsko tržište, već da je izvoze. Cilj im je tržište Rusije i Kine - kaže izvor Kurira, a ova informacija nam je potvrđena i od drugog nezavisnog izvora.

Radomir Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Nikolići odavno imaju ideju o proizvodnji rakije na veliko. U vreme dok je Tomislav Nikolić obavljao funkciju šefa države, njegov savetnik Predrag Mikić, preko svoje firme "Trgomen - nekretnine", registrovao je u Zavodu za intelektualnu svojinu žig "tomovača". Pored ovog žiga, firma "Trogomen - nekretnine" ušla je u postupak za zaštitu "Tomine domaće" i "prave Tomine" rakije, ali je Mikić odbijao da prizna bilo kakvu povezanost s predsednikom zemlje u ovom poslu. Kako je tada rekao, naziv žiga nema nikakve veze s Tomislavom Nikolićem.

Podaci sa sajta Zavoda za zaštitu intelektualne svojine pokazuju da je firma "Trogomen - nekretnine" pokušala u avgustu 2014. da registruje žigove "Tomina domaća" i "prava Tomina", ali su te dve prijave odbijene. Sa druge strane, žig "tomovača", koji je registrovan u decembru 2014, važi do 17. aprila 2024. Da li su i na koji način iz firme "Trgomen - nekretnine" prebacili žig na Nikoliće, zasad je nepoznanica, tek iz Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Kuriru su juče odgovorili da "na ime Radomira Nikolića ili Tomislava Nikolića nije podneta nijedna prijava žiga niti je registrovan žig". Radomir Nikolić juče nije odgovorio na poziv Kurira.

Kurir/K.Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track