ZNAMO ŠTA STE RADILI OVOG LETA: Ministri se ubiše od posla, niko ni da se osoli u moru! Ovako su članovi Vlade proveli odmor
Foto: Marina Lopičić

dokazuju se

ZNAMO ŠTA STE RADILI OVOG LETA: Ministri se ubiše od posla, niko ni da se osoli u moru! Ovako su članovi Vlade proveli odmor

Politika -

Članovi kabineta Ane Brnabić izgleda da su konačno ozbiljno shvatili kritike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te gotovo listom tvrde da se ovog leta nisu ni osolili u moru! Istina, poneko je uspeo da skokne do vikendice ili da ugrabi nekoliko dana za kratak predah sa porodicom. Jer posla je, kažu nam, mnogo, a vremena do novih izbora malo. Valja se dokazati.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, jedna je od tih koji nigde nisu putovali ovog leta.

- Ministar ste 24 sata, 365 dana u godini, bez obzira na to da li ste u zgradi Vlade, u Beogradu ili van grada. U infrastrukturi je bilo posla i haosa, ali zato sam ponosna na 300 km auto-puteva, završen Koridor 10, Miloš Veliki, Beograd-Čačak i nove aerodrome - jasna je ministarka i kaže da će verovatno nekoliko dana mirovati kod kuće, sa dobrom knjigom, porodicom i prijateljima.

I Branislav Nedimović, potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za Kurir je kratko rekao da je sve vreme radio.

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, naglasio je da je u letnjim mesecima pik građevinske sezone, te da zato nije ni planirao da uzima odmor.

- Svaki vikend mi je bio radni, svaku subotu sam bio na terenu, odmora nije ni bilo, niti će ga biti - napominje ministar. Nije se, kako tvrdi, odmarao ni Novica Tončev, ministar bez portfelja, a kaže i da reč "odmor" vrlo retko koristi i u govoru, a kamoli u praksi.

- Nisam bio na odmoru ove godine, niti planiram. Kad sam u mogućnosti, provedem vreme na Vlasinskom jezeru - kazao je Tončev.

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, rekla je da se zbog obima posla i turističke sezone, na kojoj su radili svakodnevno, nije mnogo odmarala, ali je uživala u zajedničkim trenucima sa porodicom. - Nekoliko dana tokom leta sam provela sa porodicom u Fruškim termama i u selu Vrelu, pored Uba, gde imamo porodično imanje. Imanje smo sređivali, pa je odmor više bio radna akcija - napominje ministarka.

Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, navodi da je u avgustu provela desetak dana sa porodicom, ali da je obavljala sve neophodne aktivnosti u svom ministarstu, jer su, kako tvrdi, svi non-stop u kontaktu telefonom ili onlajn.

Anđelka Atanasković, ministarka privrede, kazala je da je srpska privreda uspela da se održi nakon krize zbog pandemije, ali je taj opstanak uslovljavao aktivan rad.

- Porodica mi je izuzetno važna, od dolaska u Ministarstvo privrede zbog obaveza nisam imala mnogo vremena za unuke, te sam tokom leta nekoliko dana provela sa njima. Nisam putovala van Srbije - rekla je ministarka.

Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, navela je da nije bila na odmoru jer joj je to prvi ministarski mandat i svega deset meseci rada, te da ne smatra da joj je odmor potreban.

- Mnogo je posla pred ministarstvom, posebno kada su zakoni u pitanju koje pripremamo za Skupštinu za oktobar. Pratimo pedesetak infrastrukturnih projekata širom Srbije koje smo finansirali - kazala je ministarka.

Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, samo je kratko odgovorila da nije nigde letovala, kao i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, koji, kako nam je rekao, nije ni pomišljao da ide na odmor zbog Olimpijskih, a onda i Paraolimpijskih igara.

Ratko Dmitrović, ministar za brigu o porodici i demografiju, istakao je da je ovo leto proveo u Beogradu i vikendici nedaleko od glavnog grada, kao i da je imao petodnevni izlet sa porodicom u Republici Srpskoj.

- Verujem da ću u septembru, ako nađem vremena, skoknuti dva-tri dana do neke destinacije u našoj lepoj Srbiji - rekao je ministar. Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, sa ponosom je istakao da nije nikuda išao ovo leto, te da je isključivo bio u Beogradu u radnoj atmosferi

(Jovan Mladenović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track