06:39

MEDOJEVIĆ NIKAD OŠTRIJI Iza crnogorskih krimi grupa stoji vlast Mila Đukanovića! Kokain se švercovao pod njihovim pokroviteljstvom

kurir televizija

MEDOJEVIĆ NIKAD OŠTRIJI Iza crnogorskih krimi grupa stoji vlast Mila Đukanovića! Kokain se švercovao pod njihovim pokroviteljstvom

Politika -

Nebojša Medojević, predsednik Pokreta promjene u Crnoj Gori, rekao je da iza crnogorskih kriminalnih grupa stoji vlast Mila Đukanovića

- Crna Gora je postala važan igrač kada je prevoz kokaina na Balkanu u pitanju. Crnogorski narko karteli nastali su od strane vlasti - kaže Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promjene.

Milan Pekić, direktor kancelarije za borbu protiv droge Republike Srbije naglasio je da je utovar i istovar kokaina najrizičniji posao te da zbog toga jako cene crnogorski primorci.

Nebojša Medojević
foto: Kurir televizija

- Za razliku od kolumbijskih i meksičkih narko kartela koji su nastali samostalno i nisu imali podršku vlasti, a tu podršku su kasije kupovali i plaćali parama od droge, U Crnoj Gori je narko kartel nastao od DPS režima, u vrhu vlasti Crne Gore jako je teško napraviti razliku ko je častan i pošten profesionalac, a ko je plaćenik narko kartela - naveo je Medojević.

Nebojša Medojević dodao je i da Međunarodna bezbednosna zajednica izgubila poverenje u kredibilitet i profesionalnost crnogorskih službi, znajući da na ključnim mestima sede plaćenici narko kartela.

Nebojša Medojević
foto: Kurir televizija

- Najosetljivija stvar kada je šverc droge u pitanju je pristup kopnu, a to je potputno bezbedno u Crnoj Gori jer garantuje Đukanović i njegovi ljudi iz službe bezbednosti. Još važnija stvar Milove politike je i lak pristup bankama za pranje novca. Teži je sam novac od droge nego sama droga - kaže Medojević u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Predsednik Pokreta promjene se osvrnuo i na događaje na Cetinju i u Beranama.

Nebojša Medojević
foto: Kurir televizija

- Ključ je da se demontira režim DPS, došlo je do srastanja državnih institucija i kriminalnih krugova. Treba da dođe do čišćenja službi od plaćanja te kriminalne organizacije - kaže Medojević i dodaje:

- Otvaranjem dosijea tajne službe, koja nije otvarana u Crnoj Gori, zabranom rada DPS, zato što to nije politička partija koja se za svoje ciljeve bori mirnim putem. Imali ste terorističku akciju na Cetinju koja je imala za cilj da spreči SPC da ustoliči mitropolita Joanikija. Niko nije odgovarao za to, sada je došlo do i kolaboracije delova nove vlasti sa DPS-om i Milom Đukanovićem - navodi Medojević.

Nebojša Medojević
foto: Kurir televizija

- Dogovor je bio da se zloupotrebi situacija na Cetinju i da se spreči ustoličenje mitropolita čime bi se postigle dve stvari, prva da se eliminiše SPC iz cetinjskog manastira, a drugo da se DPS vrati na vlast - kaže Nebojša Medojević.

Predsednik pokreta promjene naveo je da se protiv vlasti u Crnoj Gori ne može boriti sa zakonima koje je ista ta vlast donela kako bi šitila svoje kriminalne tokove.

03:55

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Ključ je da se demontira režim DPS, došlo je do srastanja kriminala i institucija

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:57

DARKO OBRADOVIĆ O HAVANSKOM SINDROMU: Ko stoji iza napada mikrotalasnim oružjem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track