PREDSEDNIK SRBIJE OBIŠAO ZEMUNSKU GIMNAZIJU: Izgleda lepše nego u moje vreme, fenomenalno je! U radove uloženo 4,5 miliona evra
Foto: screenshot Pink tv

uloženo 4,5 miliona evra

PREDSEDNIK SRBIJE OBIŠAO ZEMUNSKU GIMNAZIJU: Izgleda lepše nego u moje vreme, fenomenalno je! U radove uloženo 4,5 miliona evra

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisanu zgradu Zemunske gimnazije, a istakao je da škola sada izgleda fenomenalno kao i da je u radove uloženo 4,5 miliona evra. Zemunska gimnazija je najmodernija srednja škola.

1 / 13 Foto: screenshot Pink tv

- Želim da se zahvalim svima na gostoprimstvu. Ovo ovako nije ni blizu izgledalo u naše vreme. Država je uložila u kompletnu rekonstrukciju nešto više od 4,5 miliona evra. Gimnazija je iznedrila mnoge velikane, i srećan sam što smo za one koji danas pohađaju ovu školu mogli da uradimo nešto. Srećan sam što sam video mnogo mladih profesora i veličanstvenu energiju i hvala mojoj razrednoj što je došla. U poslednjih nekoliko godina uložili smo 200 miliona evra, obnovili smo 180 škola. Srećan sam što smo to mogli da uradimo - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao i da će u Sjenici biti izgrađena najskuplja škola.

- U Sjenici ćemo izgraditi novu školu, ona će biti najskuplja u Srbiji i koštaće deset miliona evra. Sjenica je veoma važna, biće to zaista velika škola jer ima mnogo đaka. U Pazaru smo 5.6 miliona evra uložili u jedan školski objekat. I neka smo - ističe predsednik Srbije.

Vučić je deci koja dolaze u Zemunsku gimnaziju poželeo da se osećaju kao kod svoje kuće.

- Srećan sam što sam jutro proveo ovde u svojoj školi. Nastavićemo da radimo, ovo je sada jedna od najlepših zgrada u Zemunu i Beogradu. Fasada je fantastično urađena. Želim vam da mnogo dobre dece izvedete na pravi put.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Izgleda lepše nego u moje vreme

- Izgleda lepše nego u moje vreme, fenomenalno je. Zemunska gimnazija je jedan od simbola ne samo Zemuna, već i celog Beograda, možda i Srbije. Ovde su išli i mnogo pametniji od mene Završili su je Branko Pešić, Sava Šumanović, Paja Radosavljević, Goran Paskaljević, sadašnji dekani mnogih fakulteta. Nije škola ni slična kao pre, sve se promenilo. Mnogo smo para potrošili, ali mi nije žao - rekao je predsednik.

Vučića je dočekala i njegova nekadašnja razredna.

- Stroga, pravična i pre svega predivna - moja razredna iz Zemunske gimnazije, profesorka Irina Galkina.

Predsednika je potom direktor gimnazije odveo i do njegove nekadašnje učionice.

- Nisam verovao da mi ovako nešto imamo u Srbiji, divno izgleda. To što je trajalo duže nije važno. Neka traje mesec i dva duže samo neka bude ovako urađeno.

Predsedniku Vučiću je na samom početku obilaska zgrade uručena knjiga "Uspešni ljudi – maturanti Zemunske gimnazije".

Sa njim su i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kao i ministar prosvete Branko Ružić.

Podsetimo, predsednik će potom otići na obeležavanje Dana Bezbednosno-informativne agencije. Prisustvovaće i obeležavanju Dana oslobođenja Jagodine, a kako je najavio na Instagramu, radnu nedelju završiće večerom s potencijalnim investitorom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track