NA CECINOM ROĐENDANU LEGIJA PUCAO POD NOGE POLICAJCIMA I TERAO IH DA IGRAJU KOLO! Čeda otkrio razlog OTPUŠTANJA Ulemeka iz MUP!
Foto: Damir Dervišagić, Kurir TV, Profimedia

razotkriveno

NA CECINOM ROĐENDANU LEGIJA PUCAO POD NOGE POLICAJCIMA I TERAO IH DA IGRAJU KOLO! Čeda otkrio razlog OTPUŠTANJA Ulemeka iz MUP!

Politika -

Čedomir Jovanović, lider LDP otkrio i malo poznate detalje o Miloradu Ulemeku Legiji, kao što je njegov odnos prema vlasti pre hapšenja i zašto je otpušten iz državne službe.

Mile Novaković, nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije opisujući detaljno kako je uhapšen Legija napomenuo da je prvooptuženom za organizovanje atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića teško palo bekstvo i izolacija u kojoj se našao tih 14 meseci prilikom akcije "Sablja".

"Veliki Legija je bio glavni u Beogradu. Mogao je da radi šta hoće, da lumpuje, da puca u kafićima, pali, da otvara svaka vrata nogom, ako treba. Svuda, pa i u vladi. Bio je bog. A onda, godinu i po dana skučen i sabijen u nekoj zemunici, ne sme da proviri. To je sigurno bio raspad u njegovoj glavi. Njegov mozak to više nije mogao da primi. Politička promena i signali koje je prepoznavao prateći medije, kao i moguće poruke koje je dobijao od saboraca i prijatelja, tog lepog sunčanog dana izvukli su ga iz pećine", opisao je Novaković ono što je smatrao za glavni razlog odluke da se Legija preda.

Čedomir Jovanović se osvrnuo i na bahato ponašanje Ulemeka i potvrdio tvrdnje Novakovića da je Legija nogama otvarao vrata kabineta u zgradi Vlade Srbije.

"Legija je otpušten iz MUP u maju 2001. godine jer je pucao u televizor u diskoteci kad je video da su uhapšeni neki njegovi ljudi u Parizu. To je bio Spasojević sa Lukovićem. Tada je izgorela diskoteka. Odmah je suspendovan, po pravilima službe dok se ne završi postupak. Nekoliko dana posle toga otišao je na Cecin rođendan gde se pojavila patrola policije koju je terao da igra kolo dok im je pucao pod noge.

02:12

ČEDA OTKRIO ZAŠTO SU LEGIJU OTPUSTILI IZ MUP: Na Cecinom slavlju pucao policajcima u noge, MORALI DA IGRAJU KOLO

Obaveštena je policija koja je pozvala DB u pola noći. Zoran Mijatović, zamenik načelnika resora, seo je u auto i uhapsio Legiju i odveo u stanicu u 29. novembra. Mene je nakon toga zvao komandant JSO i rekao da su Legiju uhapsili da bi otišao u Hag, da mu je tako javljeno od Koštunice, a da dižu jedinicu. Seo sam u auto i otišao u stanicu i našao Legiju dole bez pertli, kaiša, slinavog, pijanog i drogiranog i tražio od njega da pozove JSO i da kaže šta se zaista desilo da ne bi bilo daljih problema. Tada je i otpušten iz MUP", otkrio je Jovanović šokatne detalje zvaničnog prestanka služenja vlasti Milorada Ulemeka.

Legija je optužen da je organizovao ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Nakon što je po njegovom naređenju izvršen atentat 2003. godine, Ulemek se uspešno skrivao skoro godinu i po dana.

Mile Novaković je otkrio da je Legija nakon 14 meseci skrivanja u svojoj kući bio zapušten, a da je u trenutku predaje prema njegovim rečima bio pripit i možda naduvan.

"Kažu da je bio pripit, možda i naduvan. Bradat, sa dugačkom kosom, kada se pojavio ispred kuće uplašio je i žandarme. U strahu, povukli su se nekoliko metara. Izvukli su pištolje i držali ga na nišanu. Aleksandrin (ženin) rođak nije mogao da ga zadrži. Panično je zvao Aleksandru: 'Izašao je ispred zgrade, hoće da se preda?. Ostavila je decu, sela u džip i pojurila nazad, tražeći da razgovara sa njim, da pokuša da ga ubedi. Odbijao je razgovor. Od žandarma je zatražio da zovu komandanta Žandarmerije Gurija, kaže im: "Šta ste se usrali ko pi*ke?'", opisao je trenutak predaje Novaković.

Čedomir Jovanović jeobjasnio šta se dešavalo nakon toga.

"Legija je izašao iz kuće, a za njim je trčala žena pokušavajući da ga vrati. Komandant Žandarmerije je pozvan i oni su ga vozali po gradu, pošto nisu znali šta sa njim da rade, pa umesto da ga sprovedu u zatvor odveli su ga kod ministra (policije Dragana) Jočića. Tu je došao (šef BIA Rade) Bulatović, bio je tu i direktor RTS-a (Aleksandar) Tijanić i (Vojislav) Koštunica", naglasio je.

Čedomir Jovanović je istakao da je akcija "Sablja" okvalifikovana kao veoma uspešna.

Kurir.rs

bonus video:

06:38

ŠTA SI RADIO U ŠILEROVOJ?! OKRŠAJ JOVANOVIĆA I BIVŠEG OBAVEŠTAJCA U PROGRAMU UŽIVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja