BIVŠI ĐINĐIĆEV TELOHRANITELJ OTVORENO O 12. MARTU: Premijera je čuvalo 9 argumentovanih profesionalaca, SVI SMO PROŠLI POLIGRAF
Foto: EPA/Robert Ghement, Zorana Jevtić

otkrio

BIVŠI ĐINĐIĆEV TELOHRANITELJ OTVORENO O 12. MARTU: Premijera je čuvalo 9 argumentovanih profesionalaca, SVI SMO PROŠLI POLIGRAF

Politika -

Bivši telohranitelj Zorana Đinđića, Milan Veruović ističe da je u prethodnih dana izneto previše teza i raznih događaja, koje ne odgovaraju dešavanjima od 12. marta.

- Te pretpostavke nameću teze koje ne mogu da opstanu kada se suoče sa činjenicama i stvarima koje se vode u Specijalnom sudu. Nekoliko puta, imao sam priliku da budem prozvan - priča Veruović, prenosi Pink.

Kako Veruović objašnjava presuda je sastavljena i koncipirana na odnosu izjava svedoka. Kako dodaje, pokušava se na jedan bestidni način, za ubistvo premijera, svede na obezbeđenje, na osam ljudi, među kojima sam i ja bio.

- Na taj način se i ja stavljam u položaj nekoga ko pokušava da opstruira svoj položaj. Ja sam izašao u javnost i pokušavam da dokumentujem sve, i dokažem da dokazi koji su tada iznešeni tamo, nisu imali prilike da izađu u javnost - objašnjava Veruović.

Milan Veruović
foto: Zorana Jevtić

Veruović ističe da je osam pripadnika obezbeđenja tog dana bilo sa njim, ističući da se radi o argumentovanim profesionalcima, i ljudima koji su prošli i iskustvo, ratna dejstva, napominjujući da ne postoji činjenica kojom bi se nešto opovrgnulo.

- To je bila orkestrirana namera nekoga, ko je dao sebi pravo da bude zakon iznad zakona - dodao je Veruović.

Kada je reč o ubicama Zorana Đinđića, Veruović navodi da ništa od materijalnih dokaza, osim izjave Zvezdana Jovanovića, uzete, kako dodaje na neprofesionalan način ne dokazuje ko je ubica.

- Mi smo svi ispitani na poligrafu i svi smo prošli poligraf, bez ikakvih dogovora - priča Veruović.

(Kurir.rs/Pink)

Bonus video:

26:27

Đinđićev telohranitelj ubeđen da se istina krije: Samo na jedan način možemo da STAVIMO TAČKU na atentat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track