MRKINU DAŠU BRAT SKLONIO: Otkrivamo gde je nestala supruga Milutina Mrkonjića!
Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić

Na sigurnom

MRKINU DAŠU BRAT SKLONIO: Otkrivamo gde je nestala supruga Milutina Mrkonjića!

Politika -

Brat Dragane Mrkonjić doputovao u Srbiju, preselio je iz hotela u porodičnu kuću i stara se o njoj posle smrti socijaliste

Nakon smrti socijaliste Milutina Mrkonjića, čitava javnost u Srbiji pitala se gde je njegova zakonita supruga Dragana Daša Mrkonjić, pored koje je počasni predsednik SPS želeo da bude sahranjen u porodičnoj grobnici. Kako Kurir saznaje, brat Dragane Mrkonjić doputovao je iz Kanade u Srbiju i preuzeo brigu o njoj.

Daša je poslednjih godina živela u jednom prestoničkom hotelu, odakle ju je brat odveo i sada se brine o njoj. Pretpostavlja se da je Dašu preselio u njihovu porodičnu kuću.

U dobrim odnosima

Milutin i Dragana su više od 30 godina bili u braku, nikad se nisu razveli, a ostali su u dobrim odnosima iako je Mrkonjić poslednjih deset godina proveo u vezi s pevačicom Anom Bekutom.

Podsetimo, srpski političar, počasni predsednik SPS i poslanik Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini u subotu, 27. novembra, u Beogradu na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, a biće sahranjen u četvrtak u Aleji zaslužnih građana, kada će biti održana i komemoracija.

Mrkonjić je, inače, kako smo ranije pisali, sa suprugom Draganom kupio porodičnu grobnicu pre 28 godina, a „plan i program“ sahrane ostavio je u amanet upravo supruzi, da ga sahrani u sanduku s petokrakom, jer je veran komunističkoj ideologiji.

Piramida

Ipak, po inicijativi lidera SPS Ivice Dačića, Mrkonjić će počivati u Aleji na Novom groblju, a komomoracija u Skupštini, na kojoj bi trebalo da govori i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a potom i sahrana počasnog predsednika socijalista planirane su za četvrtak.

- Zaista mislim da je on zaslužio da bude sahranjen u Aleji - kratko je obrazložio Dačić, čiji je SPS preuzeo organizaciju sahrane i komemoracije.

Sahrana će, kako su nam rekli, biti u 15 sati, dok je izjavljivanje saučešća od 13.30. Kako je Mrkonjić bio ateista, on neće biti sahranjen uz verska obeležja, te će umesto krsta imati piramidu.

Prethodno, u zgradi Skupštine Srbije biće održana državna komemoracija u 13 sati, a biće prikazan i kratak film o Mrkonjićevom životu.

Inače, u zgradi parlamenta juče je otvorena knjiga žalosti za članove Vlade Srbije i narodne poslanike.

Slovo zakona

Zakonitoj supruzi stan, kola i penzija

Imovina Milutina Mrkonjića pripašće po svemu sudeći njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić, s kojom je do kraja života ostao u braku i o kojoj je brinuo. Pre svega, Daši će ostati stan u kom je živela. Iako je Mrkonjić pre nekoliko meseci izjavio da će sve što ima „ostaviti ženama“, po zakonu Daša nasleđuje sve. Mrkonjić je inače primao penziju od oko 88.000 dinara, dok mu je plata u Skupštini Srbije iznosila oko 113.000 dinara. U svom vlasništvu imao je i automobil „mercedes S 500L“, dok, barem prema zvaničnim podacima, nije posedovao ušteđevinu.

Ministar otkrio za Kurir

Ružić: Mrka se šalio da je po njemu moj Milutin dobio ime

Branko Ružić
foto: Zorana Jevtić

Porodica socijaliste, ministra Branka Ružića oprostila se od Milutina Mrkonjića emotivnom čituljom, a on je za Kurir otkrio i jednu internu šalu. Naime, Ružićev sin zove se Milutin, a iako ime nije dobio po očevom stranačkom kolegi i prijatelju, ta činjenica je znala da bude tema prijateljskih razgovora.

- Sin je dobio ime po mom dedi, ali je Mrka ipak često umeo da se šali na tu temu - kazao nam je Ružić.

štampano izdanje 1.12.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

U SREDU, 1. DECEMBRA, UZ DNEVNO IZDANJE NOVINA KURIR DOBIĆETE NA POKLON SASOMANGE, OGLASNIK ZA SVE ŠTO TRAŽITE U SRBIJI.

Sasomange, poklon, Kurir
foto: Kurir

Kurir vam u sredu, 1. decembra, poklanja Sasomange, oglasnik za sve što tražite u Srbiji!

Sasomange oglasnik je jedino mesto na kom ima svega! Kupite ili prodajte stan, kuću, plac, garažu, automobil, telefon, televizor, mikser, muzički instrument, nameštaj...

Ukoliko želite da se oglašavate unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktirajte s prodajom na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedite svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange je onlajn oglasnik koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija.

Sasomange – jedno mesto na kom ima svega!

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Bonus video:

Bonus video:

00:22

Ana Bekuta kod Rajkovića na slavlju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja