PREDSEDNIK RAZGOVARAO SA AMBASADOROM BAHREINA: Uskoro se otvaraju Ambasada Srbije u Manami i Ambasada Bahreina u Beogradu (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

andrićev venac

PREDSEDNIK RAZGOVARAO SA AMBASADOROM BAHREINA: Uskoro se otvaraju Ambasada Srbije u Manami i Ambasada Bahreina u Beogradu (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Bahreina Ahmeda Alsatija, akreditovanog na nerezidencijalnoj osnovi sa kojim je razgovarao o napretku u bilateralnoj saradnji i mogućnost njenog unapređenja.

Dvojica sagovornika su izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti otvorena Ambasada Srbije u Manami, kao i Ambasada Bahreina u Beogradu, što će doprineti značajnijem unapredjenju odnosa dve zemlje, saopšteno je iz predsedništva Srbije.

Oni su razmotrili napredak ostvaren u bilateralnim vezama, kao i oblasti u kojima postoje najveće mogućnosti za unapredjenje saradnje, poput poljoprivrede, kulture i turizma, kao i u oblasti odbrane, navodi se u saopštenju.

Ambasador Alsati preneo je predsedniku Vučiću pozdrave kralja Hamada i šeika Nasera, a predsednik Vučić je zahvaljujući se na pozdravima uputio poziv kralju Hamadu da zvanično poseti Srbiju, kako bi nastavili uspešne razgovore, vodjene u martu u Bahreinu.

Dvojica zvaničnika razgovarala su i o regionalnoj situaciji.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track