MISTERIJA STRAVIČNE NESREĆE! Ministar policije Dragan Jočić ostao je nepokretan, mnogi sumnjaju u SPLET NESREĆNIH OKOLNOSTI!
Foto: Maja Mojsovski, Dado Đilas

udes na auto-putu

MISTERIJA STRAVIČNE NESREĆE! Ministar policije Dragan Jočić ostao je nepokretan, mnogi sumnjaju u SPLET NESREĆNIH OKOLNOSTI!

Politika -

Srpski funkcioneri su, kao i svi, ljudi od krvi i mesa, a nasreća se nažalost svakome može dogoditi. Jučerašnja povreda ministarke Darije Kisić Tepavčević, saobraćajne nesreće u kojima su akteri bili nosioci funcija, stalno upozoravaju na oprez svakog od nas.

Neki od ovih događaja su pod velom tajne, ali i dan danas jedna od najvećih misterija vezuje se za saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređen ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić.

Bivši potpredsednik DSS i ministar policije Jočić ostao je nepokretan posle teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 25. januara 2008. godine kod Velike Plane.

Te večeri život se Joviću promenio za 180 stepeni, u deliću sekunde.

Do udesa je došlo na autoputu Beograd-Niš kada je službeno vozilo "mercedes benz", tip M 500 L, udarilo u psa. Vozač je izgubilo kontrolu, vozilo je sletelo s puta i isprevrtalo se. Ministar Jocić, kao suvozač, zadobio je teške povrede. Slomljen mu je peti vratni pršljen zbog čega je ostao nepokretan, a imao je i prelom karlice, ključne kosti i rebara koja su povredila pluća.

saobraćajna nesreća, Dragan Jočić
foto: Dado Đilas

Vozač Mirko Damjanović zadobio je lakše povrede od kojih se oporavio.

Jočić se kasnije povukao iz javnog života.

U vreme neposredno posle te saobraćajke postavljalo se pitanje da li se nesreća dogodila slučajno ili je postojala nečija namera da je izazove, što bi onda predstavljao pokušaj atentata.

Naime, mnogi su postavili pitanje otkud pas nasred auto-puta?!

Takođe, bilo je sumnji i u reakciju Mirka Damjanovića. Jer, iskusni vozači znaju da udarac terenskog vozila, u kakvom je bio Jočić, u prepreku veličine psa izaziva mala oštećenja na takvom automobilu i predstavlja najbezbedniju reakciju u takvoj situaciji. Umesto toga, Damjanović je prepreku pokušao da izbegne pokretom volana, ali nije uspeo. Vozilo mu je izmaklo kontroli, preletelo obe zaštitne ograde i završilo na drugoj strani autoputa.

Veštačenjem je ustanovljeno da se "mercedes" kretao brzinom od 141 kilometar na sat.

Damjanoviću je suđeno. U optužnici je stajalo:

"Naglo je skrenuo ulevo, pri tom ne vodeći računa o položaju vozila i brzini kretanja. Na osnovu nalaza i mišljenja komisije Instituta Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, reakcija okrivljenog, koja se manifestovala u preduzimanju naglog skretanja u levu stranu, predstavljala je individualnu refleksnu reakciju koja kao takva ne može imati karakter propusta koji je uzročno vezan za nastalu posledicu".

Mirko Damjanović je oslobođen optužbi. Apelacioni sud u Beogradu je 2014. godine potvrdio oslobađajuću presudu, koju je izrekao Osnovni sud u Smederevu decembra 2012.

Dakle, zvanično, Jočić je teško povređen u nehotice izazvanoj saobraćajnoj nesreći, ali taj slučaj je za mnoge do današnjeg dana ostao prekriven velom misterije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track