BEDNO: ČELNICI ALEKSINCA BEZ MERE! Proglasili sebe socijalnim slučajevima, pa uzeli po 47.000 iz Fonda solidarnosti!
Foto: Privatna Arhiva

BRUKA I SRAMOTA

BEDNO: ČELNICI ALEKSINCA BEZ MERE! Proglasili sebe socijalnim slučajevima, pa uzeli po 47.000 iz Fonda solidarnosti!

Politika -

Funkcioneri Aleksinca - predsednik te opštine Dalibor Radičević, predsednik Skupštine Nenad Stanković i ostali najbliži saradnici proglasili su sebe za - "socijalne slučajeve"! Time su iz budžeta ove, inače jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji, konkretno iz Fonda solidarnosti častili sebe pred Novu Godinu sa po 47.000 dinara, saznaje Kurir! Na ovaj način preko 25 miliona dinara budžetskih para (preko 200 hiljada evra) podeljeno je funkcionerima i radnicima opštinske uprave i vrtića!

Prema našim saznanjima, opština Aleksinac treću godinu zaredom isplatila je funkcionerima i radnicima Opšinske uprave takozvanu solidarnu pomoć. Prethodne dve godine isplaćivano je po 40.000 dinara, a ove godine postoje dve kategorije - oni koji imaju plate preko 50 hiljada dinara dobili su 47.000, a radnicima koji imaju primanja ispod 50 hiljada isplaćeno je 53.000 dinara. Tako su i predsednik opštine Dalibor Radičević, njegova zamenica Marijana Radivojević, predsednik Skupštine Nenad Stanković, načelnik uprave Dejan Milošević i ostali funkcioneri dobili po 47. 000 dinara solidarne pomoći.

Solidarna pomoć je vid socijalne pomoći regulisan Kolektivnim ugovorom za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave, koji predviđa da se ova pomoć daje u posebnim slučajevima kao što su teža bolest, pomoć za ortopedska pomagala ili kao pomoć u teškoj materijalnoj situaciji.

Funkcionerima opštine Aleksinac ova pomoć isplaćena je "za poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja", što znači da se nalaze "u teškoj materijalnoj situaciji". Novac se isplaćuje iz budžeta opštine. Ove godine ista pomoć, kako saznajemo, isplaćena je i direktorki Predškolske ustanove "Lane" i svim radnicima vrtića. Opština Aleksinac, inače, spada u poslednju, 4. grupu razvijenost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track