PREMIJER LIGA SIGURNO NEĆE DA SE BRUKA ZBOG ŠOLAKA: Matić upozorava da milijarder kupovinom Sautemptona planira NAPAD NA TELEKOM
Foto: Printscreen, Kurir TV

kampanja

PREMIJER LIGA SIGURNO NEĆE DA SE BRUKA ZBOG ŠOLAKA: Matić upozorava da milijarder kupovinom Sautemptona planira NAPAD NA TELEKOM

Politika -

Biznismen Dragan Šolak namerava da poziciju novog vlasnika Sautemptona iskoristi za lobiranje i pritisak na menadžment Premijer lige sa ciljem da bude poništen ugovor sklopljen sa Telekomom, smatra Marko Matić, izvršni direktor Centra za odgovorne medije.

- Očigledno je da se Dragan Šolak i njegova Junajted grupa nisu pomirili sa porazom od Telekoma i gubitkom prava za prenos Premijer lige. Dvanaest godina su imali pravo na prenos. To je možda i najbolji sportski kontent koji su imali. Izgubili su to u trci sa Telekomom - rekao je u jutarnjem programu Kurir televizije Matić.

šolak
foto: Kurir Televizija

Šolak je prema njegovim rečima kupovinom Sautemptona stekao pravo da odlučuje o svim narednim potezima Premijer lige.

- Premijer liga je kompanija. Vlasnici te kompanije odnosno akcionari su svi klubovi koji učestvuju u Premijer ligi. Među njima je i Sautempton. Šolak je kupovinom Sautemptona dobio pravo da postane suvlasnik Premijer lige. Ima tamo pravo glasa, ali što je najvažnije ima i pristup menadžmentu. Očigledno je da ima plan da preko lobističkih firmi obori ugovor sa Telekomom i da se ponovo dokopa Premijer lige - kaže izvršni direktor Centra za odgovorne medije.

Matić smatra da Telekom neće sedeti skrštenih ruku.

šolak
foto: Kurir Televizija

- Telekom ima potpisan ugovor velike vrednosti koji je potpisan na šest godina. Iza Dragana Šolaka stoje mnogo moćni investicioni fondovi u svetu. Pitanje koliko će da se založe za to i pitanje je koliko će Telekom da brani svoja legitimna prava. Ugovor je svetinja u poslovnom svetu. Nikada nećemo ni saznati detalje tog ugovora jer je to poslovna tajna - rekao je Matić i dodao da Premijer liga neće sebi dozvoliti da se bruka i raskida ugovor.

Izvršni direktor CEZOM-a tvrdi da je Junajted grupa godinama svoje poslovanje zasnivala na uništavanju Telekoma.

- Poslovna konkurencija je nešto normalno u poslovnom svetu. Međutim, nikada nije bilo ovakvih stvari, kao sa SBB-om, odnosno Junajted grupom. Samo sa njima postoje problemi te vrste. To vam govori o dvorištu Junajted grupe koja je čitav svoj model rasta zasnivala na uništenju Telekoma. Dok je SBB imao prevagu u kontentu, dakle dok su imali sva prava, onemogućavali su Telekomu da pod komercijalnim uslovima otkupi da ima i Arenu i Sport klub. Tad je baš Kurir pokrenuo inicijativu da svi kanali budu kod svih kablovskih operatera. Mislim da bi Junajted grupa dala sve da ta opcija sada može da im se vrati - zaključio je Matić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

20:46

ŠOLAK HOĆE MONOPOL NA ISTINU: Matić upozorava na perfidne planove milijardera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track