Kacin: Postignut dogovor o predstavljanju Kosova
Foto: Tanjug

Kacin: Postignut dogovor o predstavljanju Kosova

Politika -
Dogovor o tome kako će se predstavljati Kosovo je postignut, rekao je Kacin novinarima posle razgovora sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem

BEOGRAD - Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je u Beogradu da je postignut dogovor o predstavljanju Kosova na međunarodnim skupovima, ne iznoseći više detalja.

"Dogovor o tome kako će se predstavljati Kosovo je postignut", rekao je Kacin novinarima posle razgovora sa predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

"Prepustio bih vremenu da vidite Srbiju na tim skupovima, izolacija nikome ne koristi, Srbija mora da preuzme odgovornost", kazao je izvestilac EP i dodao da su svi najviši predstavnici Srbije posvećeni da naprave korake u tom pravcu. Najviši predstavnici Srbije izrazili su spremnost za nastavak dijaloga sa Prištinom na svim nivoima, uključujući i najviši nivo, rekao je Kacin i to pozdravio.

Predstavnici Beograda i Prištine različito su tumačili sporazum o regionalnom predstavljanju Prištine na regionalnim skupovima, odnosno gde treba da bude fusnota u kojoj se poziva na Rezoluciju SB UN 1244 i na odluku Međunarodnog suda pravde o usklađenosti deklaracije o nezavisnosti Kosova sa međunarodnim pravom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track