PREGLASAVANJE: Lider Narodne stranke Vuk Jeremić priznao: Teško smo doneli odluku da podržimo Ponoša za predsedničkog kandidata!
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Filip Plavčić

POLITIKA

PREGLASAVANJE: Lider Narodne stranke Vuk Jeremić priznao: Teško smo doneli odluku da podržimo Ponoša za predsedničkog kandidata!

Politika -

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić priznao je da odluka njegove stranke da podrži kandidaturu Zdravka Ponoša za predsednika Srbije nije bila laka za stranku i istakao da je ona na Predsedništvu doneta tesnom većinom glasova.

On je naglasio da je to pre svega zbog načina na koji je kandidatura Ponoša isplanirana i predstavljena javnosti. Podsećanja radi, Ponoša je predložila, mimo konsultacija sa ostalim koalicionim partnerima, Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa.

Vuk Jeremić
foto: screenshot

- Ja na sebe preuzimam odgovornost za bilo koju vrstu nelagode koju bi danas bilo ko iz NS zbog te odluke mogao da oseća. Ali Narodna stranka je državotvorna stranka ozbiljnih ljudi. Naša odluka da sačuvamo jedinstvo opozicije je konačna i naša podrška zajedničkom kandidatu će biti bezrezervna. Pred nama je teška borba protiv režima u potpuno neravnopravnim uslovima i NS će biti njen najčvršći deo - rekao je Jeremić za N1.

Zdravko Ponoš
foto: Nemanja Pančić

Naime, predsedništvo NS u subotu je donelo odluku da povuče predlog da njen prvi potpredsednik Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije i da podrži predlog SSP da zajednički kandidat bude bivši funkcioner NS Zdravko Ponoš.

Kurir.rs/ Foto/Source:Dado Đilas, Zorana Jevtić, Filip Plavčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track