VULIN ČESTITAO KINESKU NOVU GODINU: Uveren sam da će u Godini tigra, Kina nastaviti da se razvija ka poziciji globalnog lidera
Foto: MUP

čestitka

VULIN ČESTITAO KINESKU NOVU GODINU: Uveren sam da će u Godini tigra, Kina nastaviti da se razvija ka poziciji globalnog lidera

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin uputio je čestitku povodom Nove godine tigra državnom savetniku ministru javne bezbednosti Kine Džao Kedžiju, izrazivši očekivanje da će dve zemlje nastaviti saradnju na polju javne bezbednosti koja je dosad pokazala izvanredne rezultate.

"U protekle tri decenije Kina je dostigla izuzetan ekonomski i tehnološki razvoj i pokazala kako se, primenom komunističkih principa može postići napredak i obezbediti blagostanje svih građana", naveo je Vulin u čestitki, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Vulin je podsetio da je tokom epidemije korona virusa Kina "vakcinama i medicinskom opremom pomogla svim zemljama kojima je pomoć bila potrebna i time pokazala vrednost vizionarskog principa predsednika Si Đinpinga po kojem sve zemlje i svi narodi dele zajedničku sudbinu čovečanstva".

"Uveren sam da će, u Novoj godini tigra, Kina nastaviti da se razvija ka poziciji globalnog lidera u čemu će uvek imati svesrdnu i potpunu podršku Srbije i srpskog naroda", naveo je Vulin. On je ocenio da saradnja Kine i Srbije u domenu javne bezbednosti daje zvanredne rezultate i dodao da se nada da će strateška razmena mišljenja u pitanjima od vitalnog nacionalnog interesa za dve zemlje biti nastavljena, dodaje se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track