SVE JE ISTO KAO BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE 1999! Živulović o ruskim akcijama: BIĆE MNOGO VIŠE NEDUŽNIH ŽRTAVA NEGO U NATO AGRESIJI
Foto: Dragana Udovičić

upozorenje

SVE JE ISTO KAO BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE 1999! Živulović o ruskim akcijama: BIĆE MNOGO VIŠE NEDUŽNIH ŽRTAVA NEGO U NATO AGRESIJI

Politika -

Predsednik Atlantskog Saveta Vladan Živulović izjavio je danas da je sudbina situacije u Ukrajini u rukama ruskog predsednika Vladimira Putina, prenosi B92.

On smatra da Putin jedini zna dalji rasplet akcije koja je za sada identična NATO agresiji kakvu je Srbija doživela 1999. godine, a čiji je cilj, kako kaže, promena vlasti u Kijevu.

- Sve je u rukama Putina i on samo zna dalji rasplet, teško je predvideti akcije ruske vojske koja je sada identična NATO agresiji kakva se nama desila. Operativni deo je identičan, gađaju trenutno isključivo vojne ciljeve, aerodrome, protivvazdušnu odbranu i stoga će očigledno biti, kako se zvalo u našem slučaju, kolateralne štete - izjavio je Živulović za Tanjug.

On je podsetio na oko 3.000 srpskih žrtava tokom NATO agresije i dodao da je Ukrajinaca osam puta više, što bi, prema njegovoj oceni, značilo da bi moglo da bude bar 25.000 "kolateralnih šteta, poput malih Milica i slličnih strahota".

Živulović kaže i da je očigledno da akcija liči na tako nešto i naglašava da će biti "zanimljivo" pratiti dešavanja u Ukrajini posebno u odnosu na sve ono što se nama desilo 1999. godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja