UPAD ROSU, AKCIJA U SRPSKOM ŠTRPCU: Racije na čak 7 lokacija, ušli i u opštinu a ovo je razlog UHAPŠENO DVOJE (FOTO)
Arhivska fotografija, Foto: AP/Bojan Slavković

akcija brezovica

UPAD ROSU, AKCIJA U SRPSKOM ŠTRPCU: Racije na čak 7 lokacija, ušli i u opštinu a ovo je razlog UHAPŠENO DVOJE (FOTO)

Politika -

BEOGRAD - U Štrpcu je u toku policijska akcija "Brezovica" usmerena na nelegalno izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku "Šara" na području Brezovice.

Kako javljaju prištinski mediji, pozivajući se na izjavu tužioca za teška krivična dela u Uroševcu Rasima Maljokua, trenutno se vrši pretres na sedam lokacija u blizini Štrpca.

U akciji Brezovica uhapšene dve osobe

Uprava za istraživanje teških zločina u Prištini, u saradnji s kosovskom policijom, danas je uhapsila dve osumnjičene osobe u akciji "Brezovica" i pretresla sedam lokacija u Štrpcu, medju njima i zgradu Privremenog organa Opštine, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Uroševcu. Odlukom državnog tužioca, uhapšenima - cariniku N.G, i predsedniku UO "Ski centar Brezovica" S.I, određeno je zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita iz člana 421. Krivičnog zakona Kosova, objavio je Radiokim.net.

"Operacija 'Brezovica' se nastavlja, vršimo racije na sedam lokacija u blizini Štrpca koje su povezane s akcijama koje smo ranije imali", rekao je Maljoku.

Početkom marta je već bila akcija u slučaju "Brezovica", kada je izvršen upad na 12 lokacija - u Uroševcu na pet lokacija, u Lipljanu i Srbici po jednoj i u Prištini na pet lokacija.

Policija je ušla i u prostorije Privremenog organa Opštine Štrpce.

Kako se navodi, po nalogu Osnovnog tužilaštva u Uroševcu i u saradnji sa Kosovskom policijom – Uprava za teške zločine u Prištini, nastavlja se akcija "Brezovica", odnosno naredba o kontroli u zgradi Opštine u Štrpcu, zbog sumnje na krivična dela zloupotreba službene dužnosti, uzimanje i davanje mita. U dosadašnjim akcijama uhapšeno je nekoliko osoba i određen im je pritvor od 30 dana.

Kurir.rs/Beta/Kosovoonline

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track