SMEŠNA STRANA KOSOVSKE DIPLOMATIJE: Kako je konzul najuren iz Nemačke i zašto se ministarka predstavljala kao ŽIVOTINJA?!
Foto: Printscreen Youtube

kakav skandal

SMEŠNA STRANA KOSOVSKE DIPLOMATIJE: Kako je konzul najuren iz Nemačke i zašto se ministarka predstavljala kao ŽIVOTINJA?!

Politika -

Čistka u kosovskoj diplomatiji pretvorila se u ozbiljan skandal koji otkriva svu neozbiljnost, nemoć i nesnalaženje prištinskih vlasti u vođenju spoljne politike. Gramos Begoli, koji je juče oteran s dužnosti konzula Kosova u Nemačkoj, izjavio je da se diplomate na ovaj način razrešavaju dužnosti samo u komunističkim zemljama.

On je naglasio da ne može preko noći da se vrati na Kosovo, jer u Nemačkoj živi njegova porodica, prenosi Reporteri.

- Povratak akreditovanih diplomata preko noći dešava se samo u komunističkim zemljama sa autoritarnim liderima. Ovo dovoljno govori o besu ministarke Gervale - rekao je Begoli.

Njegovo ekspresno razrešenje usledilo je odmah nakon što je on javno kritikovao šeficu kosovske diplomatije. Begoli je otkrio i jedan bizaran detalj. Kako je ispričao, ministarka Donika Gervala je došla u konzulat u Hamburgu bez ikakve zvanične najave, pa su zaposleni saznali za ovu posetu tek kada je tamo stigla. On je rekao da je najava dolaska ministarke stigla preko poruke na društvenoj mreži WhatsApp, sa naloga na kome je bila slika životinje, tako da nije mogao da pretpostavi o kome se radi, a da mu iz Ministarstva spoljnih poslova nije zvanično odgovoreno da li je u pitanju Gervalin zvaničan nalog.

Begoli je trebalo da preda dužnost krajem meseca, ali je Gervala ubrzala ovaj proces i naložila njegovo momentalno razrešenje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja