03:42

EKSKLUZIVNO ZA KURIR Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić se oglasio posle Kurtijevih poteza

usijanje

EKSKLUZIVNO ZA KURIR Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić se oglasio posle Kurtijevih poteza ON JE VEĆ PREPOZNAT KAO IZVOR PROBLEMA!

Politika -

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić kaže da je Aljbin Kurti već prepoznat u političkim krugovima kao "problem i izvor nestabilnosti"

U emisiju Usijanje uključio se ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić, koji je izneo svoj stav povodom nedozvoljavanja Srbima sa Kosova i Metohije da glasaju na predstojećim izborima 3. aprila.

- Uveren sam da će se najnoviji eskalatorni potezi njemu vratiti kao bumerang. On već biva da bude prepoznat kao problem i izvor nestabilnosti, kao destruktivna osoba, sa kojom je nemoguće politički dogovarati i razgovarati i to u političkim krugovima koji su tradicionalni prijatelji i podržavaoci ideje tzv. nezavisnog Kosova - rekao je ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić.

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić dodao je da je Albin Kurti blizu "crvenih linija", kao i da je njegovo delovanje ide direktno protiv zaključaka i zahteva Kvinte.

Marko Đurić
foto: Kurir televizija

- Mogli smo da vidimo, nakon konsultacija predsednika Vučića sa predstavnicima kosovsko-metohijskih Srba, pa sa predstavnicima Kvinte, kao i sa drugim partnerima Srbije u Savetu bezbednosti, a pre svega sa Kinom i Ruske federacije, da Srbija svoju poilitiku vodi u koordinaciji sa predstavnicima velikih sila. Istovremeno Kurtijevo delovanje ide direktno protiv zahteva i zaključaka Kvinte, dakle SAD, Velike Britanije, Italije, Francuske, Nemačke i Kurti svoju igru vodi izolovan i sam. On ne može imati otvorenu podršku. On javno govori da ne želi da sprovodi sporazume. Uvere sam da je Kurti veoma blizu crvenih linija, nakon čega možemo da očekujemo i konkretne poteze na terenu koji bi zaustavili njegovo ponašanje - rekao je ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:28

Oklopna vozila ROSU krenula na sever KiM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track